Στα «μαλακά» οικογένεια που έκανε delivery ηρωΐνης με πολυτελείς Mercedes

Στα «μαλακά» οικογένεια που έκανε delivery ηρωΐνης με πολυτελείς Mercedes

Οι «ράμπο» του Γραφείου Γενικών υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης κατάφεραν να μπλοκάρουν με μια κινηματογραφική επιχείρηση την οικογένεια στην Κατερίνη και να κατασχέσουν τα 27 δέματα με τα περισσότερα από τα 13 κιλά ηρωίνης

astynomia
Ανατροπή σε μια πολύκροτη δίκη με πρωταγωνιστές μια οικογένεια που έκανε delivery ηρωίνης από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με πολυτελείς Mercedes και οχήματα προπομπούς, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της διάθεσης στα στέκια της πόλης.

Η φαμίλια από το Πέραμα, ο πατέρας, ο αδερφός του, η σύζυγός του και οι δύο γιοι παγιδεύτηκαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ τον περασμένο Ιούνιο. Οι «ράμπο» του Γραφείου Γενικών υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, μιας υπηρεσίας που δρα σε όλη την Ελλάδα και έχει συνδέσει το όνομα της με επιτυχίες, κατάφεραν να μπλοκάρουν με μια κινηματογραφική επιχείρηση την οικογένεια στην Κατερίνη και να κατασχέσουν τα 27 δέματα με τα περισσότερα από τα 13 κιλά ηρωίνης.

Μάλιστα ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε ξαναπιαστεί το 2017 για ναρκωτικά στο Εφετείο καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, το 2019 απολύθηκε με περιοριστικούς όρους από τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας και σύμφωνα με το διαβιβαστικό της υπόθεσης ξαναρίχτηκε στην παρανομία, οργανώνοντας τις μεταφορές από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη με την οικογένεια του. «Από την έρευνα της υπηρεσίας μας προέκυψε ότι ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομά του) δεν εργάζεται έχοντας οικονομική άνεση και παρά την αποφυλάκιση του υπό όρους συνέχισε την παραβατική του συμπεριφορά και την ενασχόληση με την κατ΄επάγγελμα διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης» αναφέρει στην κατάθεσή του αστυνομικός.

Οι κατηγορούμενοι μετά από προφυλάκιση ενός χρόνου, στο δικαστήριο έπεσαν στα «μαλακά» παρά το παρελθόν του ενός αρχηγικού μέλους. Οι συνήγοροι τους Γιάννης Γλύκας και Πασχάλης Χατζηκώντζιος τονίζουν στο protothema.gr πως «Μετά από ένα χρόνο και πλέον προσωρινής κράτησης των εντολέων μας εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και των δυο εντολέων μας με ποινές 8.5 και 10.5 χρόνια αντίστοιχα. Η αναγνώριση ελαφρυντικής περίστασης στην μια κατηγορούμενη του προτέρου  σύννομου βίου και η επιβολή ποινής μειωμένης στον άλλο λόγω και του περιορισμένου ρόλου τους στην υπόθεση αποτέλεσαν το διαβατήριο για την ελευθερία. Ιδιαίτερη ανακούφιση για την επιβολή κάθειρξης 15 ετών και όχι της ισόβιου και για τον έτερο βασικό κατηγορούμενο».

glykas
Ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας


Ειδήσεις σήμερα:

Τα 4 «όπλα» απέναντι στους πλειστηριασμούς

Φωτογραφίες: «Ξεχύθηκαν» στις παραλίες και στην Ερμού οι Αθηναίοι

Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι έφηβοι με εθισμό στο διαδίκτυο λόγω καραντίνας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης