Βατόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν έχουμε ξεφύγει από την πανδημία, υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης

Βατόπουλος (ΘΕΜΑ 104,6): Δεν έχουμε ξεφύγει από την πανδημία, υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης

«Το μήνυμα ότι άνοιξε η κοινωνία δεν πρέπει να εκληφθεί ως λήξη συναγερμού» τόνισε ο καθηγητής

maskes
“Είμαστε ακόμα σε μια ασταθή ισορροπία και πρέπει να περιμένουμε κάποιες μέρες. Μπορεί να έχουν αρχίσει να ελαττώνονται τα κρούσματα  του κορωνοϊού αλλά δεν έχουμε ξεφύγει από την πανδημία” δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, επσιημαίνοντας ότι υπάρχουν κρούσματα και πιθανότητες αναζωπύρωσης.

“Το μήνυμα ότι άνοιξε η κοινωνία δεν πρέπει να εκληφθεί ως λήξη συναγερμού και ως ότι δεν υπάρχει πια η επιδημία. Αντίθετα πρέπει να εκληφθεί σαν μια προσπάθεια αλλαγής της στρατηγικής αντιμετώπισης του ιού με τα testing και τα εμβόλια” τόνισε ο κ. Βατόπουλος. Έχει ένα μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας η αλλαγή αυτή που γίνεται, πρόσθεσε.



Σημείωσε ακόμα ότι το άνοιγμα δεν έγινε κυρίως με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα αλλά με βάση την ανάγκη να ανοίξει η οικονομία και ο τουρισμός.

Για τα σελφ τεστ, ανέφερε ότι “είναι θέμα επάρκειας και του όλου οργανωτικού προβλήματος, το οποίο είναι τεράστιο γιατί μοιράζεται στο μισό πληθυσμό. Η επιτροπή είχε πει για τουλάχιστον ένα σελφ τεστ την εβδομάδα, μακάρι να γίνονταν δυο”.

Κλείσιμο
Εξήγησε επίσης ότι τα σελφ τεστ δεν βγάζουν διάγνωση αλλά είναι πληθυσμιακό εργαλείο για να συλλαμβάνεις κρούσματα και να ελαττώνεις τις πιθανότητες μετάδοσης.

Σχετικά με τα εμβόλια, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι έχουμε μια εκστρατεία εμβολιασμού πρωτόγνωρη. “Τέτοια τεράστια προσπάθεια εμβολιασμού γρήγορα όλου του πλανήτη, όχι μόνο της Ελλάδας δεν έχει ξαναγίνει. Συνεπώς το σύστημα έχει φτάσει στην οροφή του από πλευράς οργάνωσης και είναι σημαντικό ο κόσμος να μη φοβάται και να κλείνει ραντεβού. Να μη στεκόμαστε στις ελάχιστες παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δολοφονία στη Μεταμόρφωση: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας – Δείτε την στιγμή της εκτέλεσης

Ανοιχτοί από σήμερα οι παιδικοί σταθμοί: Πώς θα λειτουργήσουν

Έρχονται 15.000 ραβασάκια με φόρους... κατ' εκτίμηση!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης