ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Σαφάρι στο νησί για τους δράστες - Απομακρύνεται το σενάριο διαφυγής με σκάφος

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Σαφάρι στο νησί για τους δράστες - Απομακρύνεται το σενάριο διαφυγής με σκάφος

Βρέθηκε και δεύτερο καλάσνικοφ στο καμμένο αυτοκίνητο των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα - Είχαν επαλείψει τους κάλυκες με γράσο - Δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο της δολοφονίας, εξετάζουν οι αστυνομικοί

dolofonianew-art
Με δεκάδες μπλόκα στους δρόμους της Ζακύνθου, διακριτική παρακολούθηση σπιτιών υπόπτων και καταγραφή ύποπτων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με το ErmisNews, η δράση των διωκτικών αρχών με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών της δρολοφονίας του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη.

‘Ολα αυτά μετά την διαπίστωση ότι μέχρι αργά χθες το μεσημέρι, δεν εντοπίστηκε, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν, κάποιο ιδιωτικό σκάφος να κινείται ανοιχτά των ακτών του νησιού, προκαλώντας τη βάσιμη υποψία ότι οι δράστες (πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν δυο άτομα) παρέμεναν στο νησί, μέχρι τουλάχιστον τις νυχτερινές ώρες.

Εκτιμήσεις αρμοδίων αξιωματικών της Αστυνομίας είναι ότι οι δύο δράστες μετά την πράξη τους κινήθηκαν μέσα από τα πιο απόμερα αγροτικά δρομάκια, γύρω από την πόλη της Ζακύνθου, για να φτάσουν σε ένα σημείο, στους Αμπελόκηπους, όπου, αφού πυρπόλησαν το όχημά τους και τα όπλα που χρησιμοποίησαν (βρέθηκαν δυο καλάσνικοφ μέσα στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το ZanteReport), διέφυγαν με άλλο όχημα που πιθανότατα τους ανέμενε.

Ζάκυνθος | Νεκρός μετά από ενέδρα θανάτου ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης


Μετά από αυτή την εξέλιξη οι αρχές θεωρούν πιθανή την εκδοχή, είτε οι δράστες να είχαν καταστρώσει σχέδια και να είχαν μελετήσει τις οδούς διαφυγής πολύ καιρό πριν, είτε μεταξύ των δραστών να υπήρχε και άτομο που λόγω εντοπιότητας, γνώριζε καλά τις οδούς διαφυγής γύρω από την πόλη.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ έχουν συγκεντρωθεί στην Ασφάλεια Ζακύνθου δεκάδες βίντεο από ιδιωτικές κάμερες παρακολούθησης στη διαδρομή που ακολούθησε το θύμα από το σπίτι του έως το γραφείο των αδερφών Κόττη (δεν λειτουργούσαν οι κάμερές του την ώρα του περιστατικού) κι εκεί έχουν εντοπιστεί διάφορα ύποπτα οχήματα να παρακολουθούν το θωρακισμένο όχημα του επιχειρηματία. Σε μερικά από αυτά τα οχήματα φέρονται να διακρίνονται και συγκεκριμένα πρόσωπα.

Είχαν επαλείψει τους κάλυκες με γράσο

Οι αρχές περισυνέλλεξαν από το σημείο της δολοφονίας πάνω από 25 κάλυκες από σφαίρες, κάποιες από τις οποίες αφαίρεσαν το νήμα της ζωής του επιχειρηματία, ενώ το γεγονός ότι πρόκειται για δουλειά επαγγελματιών επιβεβαιώνεται από μια ακόμη λεπτομέρεια. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είχαν επαλείψει τους κάλυκες με γράσο για να εξαφανίσουν κάθε δυνατότητα εντοπισμού γενετικού υλικού.

Τέλος, στη Ζάκυνθο βρίσκονται από το απόγευμα της Παρασκευής αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής οι οποίοι είχαν ασχοληθεί με την υπόθεση της δολοφονίας της 37χρονης συζύγου του θύματος αλλά και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Αθανασόπουλος Θεόδωρος.

Ειδήσεις σήμερα 

Τα έξι ακριβότερα διαζύγια δισεκατομμυριούχων: Από τον Τζεφ Μπέζος στον Έλον Μάσκ και τον Μπιλ Γκέιτς

Η Χάλι Μπέρι... τίγρης: Η σέξι πόζα που ανεβάζει... πυρετό! - Δείτε τη φωτογραφία

Η Μπάρτσα κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Champions League κι ο Μέσι... γλεντάει σε κορωνοπάρτι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης