Δολοφονία επιχειρηματία στη Ζάκυνθο: «Πλούσιο» παρελθόν σε ποινικές υποθέσεις είχε ο 54χρονος

Δολοφονία επιχειρηματία στη Ζάκυνθο: «Πλούσιο» παρελθόν σε ποινικές υποθέσεις είχε ο 54χρονος

Πιθανό το «πληρωμένο» συμβόλαιο πίσω από τη δολοφονία του, το μεσημέρι της Παρασκευής στο κέντρο της Ζακύνθου - Ποιές περιπτώσεις είχε καταγγείλει

dolofonia1
Παλιά μπλεξίματα ή ακόμα και πληρωμένο συμβόλαιο βλέπουν οι αστυνομικοί πίσω από την δολοφονία του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, ο οποίος μετά την δολοφονική ενέδρα πέρσι τον Ιούνιο στην περιοχή του Αγίου Σώστη, με θύμα την 37χρονη σύζυγο του, θεωρούσε σίγουρο πως ανά πάσα ώρα και στιγμή ήταν ο επόμενος στόχος.

Από την πρώτη στιγμή της περσινής επίθεσης, οι αστυνομικές έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο παρελθόν του επιχειρηματία, καθώς είχε αποκαλυφθεί πως το όνομά του είχε εμπλακεί σε πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις του νησιού.

Ο επιχειρηματίας όπως είχε γίνει γνωστό τότε είχε προχωρήσει τα τελευταία χρόνια σε καταγγελίες προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., για τη δράση κυκλωμάτων της νύχτας, που για πολλά χρόνια, κυριαρχούσαν στη Ζάκυνθο, με προστασία καταστημάτων, εκβιασμούς, εμπρηστικές επιθέσεις και διακίνηση ναρκωτικών.

Ζάκυνθος | Νεκρός γνωστός επιχειρηματίας μετά από πυροβολισμούς


Πριν από λίγα χρόνια μάλιστα ήταν βασικός μάρτυρας κατηγορίας, σε δίκη που διεξήχθη στην Πάτρα, για ληστεία σε βάρος γνωστού επιχειρηματία του νησιού με λεία 550.000 ευρώ. Σε αυτή την πολύκροτη υπόθεση, είχε καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός ένας αλλοδαπός και σε 20 χρόνια κάθειρξη ως ηθικός αυτουργός, ένας πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που φέρεται να οργάνωσε τη ληστεία.

Κλείσιμο
ekav_zakynthos1
ekav_zakynthos2


Η αποκάλυψη της υπόθεσης, φέρεται να ξεκίνησε από τις καταγγελίες που είχε κάνει ο 54χρονος με επιστολή του, ενώ κομβικής σημασίας ήταν και η κατάθεση που είχε κάνει στο δικαστήριο.

Πριν από περίπου δυο χρόνια, ο 54χρονος φέρεται να είχε ενημερώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία για κύκλωμα αλλοδαπών ποινικών, που θα προχωρούσαν σε ανατινάξεις ΑΤΜ στη Ζάκυνθο, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια όταν έγιναν οι επιθέσεις αυτές.

Ο 54χρονος επιχειρηματίας διατηρούσε ξενοδοχείο αλλά και τουριστικό «υποβρύχιο» σκάφος στην περιοχή του Λαγανά και είχε καταδικασθεί πριν λίγα χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, γιατί σε κατάλυμα του, είχαν βρεθεί όπλα κι άλλα παράνομα υλικά που σχετίζονταν με την δράση Αλβανών ποινικών που είχαν κατηγορηθεί για ληστείες στο νησί της Ζακύνθου.

Ειδήσεις σήμερα:

«Είμαι τόσο μεγάλος όσο ο μπαμπάς σου;»: Viral το βίντεο με το «φλερτ» του 51χρονου «Τσάντλερ» με 19χρονη

Μέση Ανατολή: Κατάρ, Τουρκία και Ιράν τάσσονται υπέρ της έναρξης συνομιλιών

Σε Ακρόπολη, Φάληρο και Ν. Σμύρνη είχε «ξαναχτυπήσει» ο 22χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης