Δολοφονία Καραϊβάζ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Χρυσοχοϊδη - Τι ψάχνει η αστυνομία σε κάμερες και κινητά

Δολοφονία Καραϊβάζ: Συνάντηση Μητσοτάκη με Χρυσοχοϊδη - Τι ψάχνει η αστυνομία σε κάμερες και κινητά

Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ενημέρωση και ταχύτατη εξιχνίαση της υπόθεσης - Βαρύτητα και σε μαρτυρίες για την περιγραφή των δραστών δίνουν οι αστυνομικοί - Σήμερα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους 12 κάλυκες - Όλα δείχνουν «συμβόλαιο θανάτου»

karaivaz-proi-arthro
Οι κάμερες, τα κινητά τηλέφωνα και δύο σοβαρές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων έχουν μπει στο στόχαστρο των αναλυτών του Ανθρωποκτονιών για να λύσουν το γρίφο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Την ίδια στιγμή, με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη την ταχύτατη εξιχνίαση της υπόθεσης. Όπως γίνεται γνωστό οι δύο άνδρες αναμένεται να βρεθούν στις 10:30 στο Μέγαρο Μαξίμου με βασικό θέμα συζήτησης την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Στο μεταξύ, μέσα από βίντεο που έχουν συγκεντρώσει από καταστήματα, επιχειρήσεις, οικίες, αλλά και από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας προσπαθούν να συνθέσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δολοφόνοι τόσο για να φθάσουν όσο και να απομακρυνθούν από τον Άλιμο. Όλα δείχνουν ότι οι δράστες παρακολουθούσαν για ημέρες τις κινήσεις του δημοσιογράφου, γνώριζαν πότε έφευγε και πότε επέστρεφε στο σπίτι του και του έστησαν καρτέρι θανάτου.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο Καραϊβάζ, προκειμένου να δουν με ποιους συνομιλούσε και αν είχε δεχθεί απειλητικά μηνύματα. Ο ίδιος, δεν είχε εκμυστηρευτεί σε κάποιον δικό του άνθρωπο ή συνεργάτη ότι δέχεται απειλές ή ότι κινδύνευε η ζωή του, δεν οπλοφορούσε ούτε είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουν οι αστυνομικοί σε τέσσερις μαρτυρίες, δύο εκ των οποίων αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σοβαρές, καθώς τα πρόσωπα αυτά ήταν κοντά στην εκτέλεση και είδαν καρέ- καρε το σκηνικό του θανάτου. Οι αστυνομικοί, ψάχνουν να βρουν κάποια λεπτομέρεια μέσα από τις αφηγήσεις τους, που θα τους βοηθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

Τέλος έχει ζητηθεί από όλες τις περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και της Άμεσης Δράσης να ψάχνουν για σκουτεράκια ιδίου τύπου με αυτό που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές (τύπου Beverly), καθώς το όχημα των εκτελεστών δεν έχει βρεθεί, ούτε έχει δηλωθεί κάποια κλοπή που να ταιριάζει με τα στοιχεία του.

Σήμερα αναμένεται να βγουν και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στους 12 κάλυκες από το 9άρι όπλο για να διαπιστωθεί αν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη ενέργεια ή αν είναι «καθαρό».  «Φύλλο και φτερό» αναμένεται να γίνει και το αυτοκίνητο του Γιώργου Καραϊβάζ, που έχει μεταφερθεί ήδη στα υπόγεια της ΓΑΔΑ.

Κλείσιμο
IMG_2177-_1_
IMG_2178-_1_
IMG_2176-_1_


Όλα δείχνουν «συμβόλαιο θανάτου»

Οι δράστες, όπως όλα δείχνουν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν «συμβόλαιο θανάτου» με θύμα τον δημοσιογράφο, τις κινήσεις του οποίου παρακολουθούσαν επί μέρες, τουλάχιστον: 'Ηξεραν το δρομολόγιο, τις κινήσεις και τα ωράριά του και του έστησαν την ενέδρα έξω από το σπίτι του, περιμένοντάς τον να επιστρέψει- μέρα μεσημέρι- στην οικογένειά του, έχοντας ολοκληρώσει την παρουσία του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

Ενδεικτικό της αγριότητας του εγκλήματος, πάντως, είναι ότι ο δολοφόνος φέρεται να έριξε και «χαριστική βολή» στον Γιώργο Καραϊβάζ για να μην αφήσει καμία ελπίδα επιβίωσης στο θύμα του. 

Μαρτυρία γείτονα Γ. Καραϊβάζ


Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν αστυνομικός συντάκτης από την αρχή της καριέρας του που μέτρησε πάνω από τρεις δεκαετίες. Είχε ασχοληθεί με όλα τα θέματα του ρεπορτάζ και ήταν πάντα ρεπόρτερ πρώτης γραμμής. Για το λόγο αυτό, το πρώτο σενάριο που κάνουν οι αστυνομικοί είναι οι δολοφόνοι του να βρίσκονται πίσω από κάποια υπόθεση με την οποία ασχολήθηκε και όσα έγραψε ή είπε «ενόχλησαν» και αποφάσισαν να του κλείσουν οριστικά το στόμα.

Γείτονας Γ. Καραϊβάζ


Ετσι, τις επόμενες μέρες αναμένεται «σκανάρισμα» αυτών των υποθέσεων σε μια προσπάθεια να πάρουν οι έρευνες κάποια κατεύθυνση.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί προσπάθούν να συλλέξουν όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες και περιγραφές από τους αυτόπτες μάρτυρες, για να φτιάξουν ένα πρώτο «προφίλ» των δύο νεαρών ανδρών που σκότωσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. Το στοιχείο που προκαλεί ενδιαφέρον, αλλά και προβληματισμό είναι ότι οι δολοφόνοι δεν κάλυψαν τα πρόσωπά τους, όπως τουλάχιστον κατέθεσαν τέσσερις μάρτυρες.

Οι δολοφόνοι έδρασαν αθόρυβα: Όλα δείχνουν ότι έβαλαν σιγαστήρα στο εννιάρι πιστόλι με το οποίο πυροβόλησαν τουλάχιστον 12 φορές με τις έξι σφαίρες να χτυπούν τον Γιώργο Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός ένα μέτρο πίσω από το αυτοκίνητό του. Οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου επέλεξαν ένα «αθόρυβο» μέσο για να πάνε στο σημείο του εγκλήματος: Ένα μηχανάκι μικρού κυβισμού, που περνάει πιο απαρατήρητο από μια μεγάλη και θορυβώδη μοτοσυκλέτα. Περίμεναν το θύμα τους να παρκάρει και όταν βγήκε από το αυτοκίνητο, ο συνεπιβάτης στο σκούτερ άρχισε να πυροβολεί. Και στη συνέχεια έφυγαν, κινούμενοι προς άγνωστη κατεύθυνση: Οι αστυνομικοί, με βάση τις περιγραφές των μαρτύρων αναζητούν βίντεο που ενδεχομένως να έχουν καταγραφεί οι δράστες. Πάντως, θεωρείται ότι στο σχέδιο της δολοφονίας υπήρχε και ομάδα «υποστήριξης» των δύο φονιάδων- πρόσωπα, δηλαδή, που είχαν ακολουθήσει τον δημοσιογράφο σε όλη του τη διαδρομή από τον τηλεοπτικό σταθμό όπου εργαζόταν και ενημέρωναν τους άλλους ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα, αλλά και για να μπορέσουν να τους βοηθήσουν στη διαφυγή τους, αν κάτι πήγαινε κόντρα στα σχέδιά τους.
karaivaz-03
karaivaz-02
karaivaz-04

Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ερωτεύτηκε την «Λίλιμπετ», στήριξε όσο κανείς την Ελισάβετ

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Στα 2.747 τα νέα κρούσματα - 790 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης