Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Συγκλονισμένοι γνωστοί και φίλοι από την εν ψυχρώ δολοφονία του έμπειρου αστυνομικού ρεπόρτερ με έξι σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο

karaivaz_apo
«Τα πουλιά τα βρίσκει ο χάρος στο φτερό...όχι ρε Γιώργο Καραϊβάζ». Μια φράση από το γνωστό τραγούδι και μια άρνηση γι' αυτό που κανείς δεν θέλει να πιστέψει ακόμη, λίγες ώρες μετά την δολοφονία του γνωστού αστυνομικού ρεπόρτερ, έξω από το σπίτι του.

Έμπειρος δημοσιογράφος, αιρετικός πολλές φορές με άρθρα που συζητιόντουσαν στο Bloko.gr, του οποίου ήταν διαχειριστής ο αδικοχαμένος ρεπόρτερ δέχτηκε έξι σφαίρες την ώρα που επέστρεφε στην κατοικία του μετά το τέλος της τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία συμμετείχε ανελλιπώς και καθημερινά σχεδόν,τα τελευταία χρόνια.

Η προσωπική του σελίδα στο Facebook κατακλύζεται από αναρτήσεις φίλων, συναδέλφων και ανθρώπων που ήξεραν τον αστυνομικό συντάκτη με την μακρά θητεία σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και φυσικά στην τηλεόραση.

«Καλό ταξίδι φίλε. Ήσουν άνθρωπος που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους. Προφανώς αυτό δεν άρεσε σε κάποιους. Ειλικρινά λυπάμαι για την κοινωνία που έχουμε δημιουργήσει» γράφει φίλος του Γιώργου.

«Δολοφονήθηκε σήμερα ένας αγαπητός συνάδελφός μας, ο Γιώργος Καραϊβάζ. Του έστησαν ενέδρα έξω από το σπίτι του και με περίπου 17 πιστολιές, τον έστειλαν στον άλλο κόσμο. Ήταν και καλός άνθρωπος, αλλά και καλός δημοσιογράφος. Αιωνία η μνήμη του», έγραψε στο Twitter o Πάνος Σόμπολος.
Κλείσιμο

karaivaz-post__1_
karaivaz-post__2_


Αντιπρόεδρος Κομισιόν για τη Διαφάνεια: «Η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να είναι εγγυημένη»

Η Αντιπρόεδρος Κομισιόν για τη Διαφάνεια, Βέρα Τζούροβα εξέφρασε τη θλίψη της για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, γράφοντας στο Twitter: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένη μετά από τις αναφορές ότι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Αθήνα. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια και τους συναδέλφους του. Πρέπει να αποδοθεί και η ασφάλεια των δημοσιογράφων πρέπει να είναι εγγυημένη».



Δούλευε πολύ και ήταν παρορμητικός

Του Γιώργου που είχε περάσει από πολλά «μαγαζιά» κατά την διάρκεια της διαδρομής του στην δημοσιογραφία, αυτού που ξύπναγε χαράματα για να δώσει ρεπορτάζ στον Planet.

Πέρασε από την «Απογευματινή», τον «Ελεύθερο Τύπο», την «Εξουσία», τον Antenna και το Star εσχάτως, ενώ είχε ανοίξει το Bloko.gr για να γράφει αυτά που δεν μπορούσαν να βγουν στην τηλεόραση.

Δούλευε πολύ και κάποιες φορές ήταν τόσο παρορμητικός που μπορεί να έκανε μια λάθος εκτίμηση, είχε όμως πάντα το θάρρος να ζητήσει συγνώμη.

«Μιλούσαμε διαδικτυακά ευχές, σε γιορτές γενέθλια διάβαζα τα άρθρα του παρακολουθούσα τα ρεπορτάζ του και ... τώρα σοκ !! Απέραντο σοκ από την απώλεια του αγαπημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ !!! Θα λείψεις πολύ Γιώργο κουράγιο στην οικογένεια!!!» έγραψε μια φίλη του στο Facebook.

karaivaz-post__3_
karaivaz-post__4_


Κάλυψε μεγάλες υποθέσεις και ασκούσε κριτική στα κακώς κείμενα

Παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού ο ρεπόρτερ που έτρεχε από το πρωί μέχρι το βράδυ, κάλυψε μεγάλες υποθέσεις και ασκούσε κριτική με προσωπικά άρθρα του, στα κακώς κείμενα κατά τον ίδιο, που αφορούσαν τα Σώματα Ασφαλείας.

Είχε ένα ιδιαίτερο χιούμορ που για κάποιους δεν ήταν εύκολα αντιληπτό, ήταν φανατικός οπαδός του ΠΑΟΚ και αισθανόταν άβολα, όταν π.χ. η Ζήνα Κουτσελίνη του τραγούδησε «Χρόνια πολλά» την ημέρα των γενεθλίων του, που ήταν τον Νοέμβριο.

«Αρνούμαι...αρνούμαι να το πιστέψω..δεν συνέβη...και θα σε ξανακούσω και θα σε ξαναδώ...εσύ δεν θα άφηνες ποτέ την οικογένειά σου ούτε το "γλυκό βρωμόγατο"...όχι ρε Γιώργο».

Λέξεις που αποτυπώνουν τον πόνο των ανθρώπων που εκτιμούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ, που είχαν πιει ένα κρασί μαζί του και του ζήταγαν να τους λέει ιστορίες για την νύχτα και τους νόμους της, τις απαγωγές και τα εγκλήματα που είχε καλύψει.

«Πρώην συνάδελφος στα χρόνια που ασκούσα ακόμη τη δημοσιογραφική μου ιδιότητα. Αδυνατώ να πιστέψω ότι η κοινωνία μας λυσσομανά αντί να βελτιώνεται. Καμία επιείκεια σε όσους αφαιρούν ζωές, καμία επιείκεια σε όσους βασανίζουν ψυχές. Καλό ταξίδι φίλε...».

Με τέτοια λόγια αποχαιρετούν τον Γιώργο που γνώρισαν δεκάδες άνθρωποι, συνάδελφοί του, συγγενείς και φίλοι που δεν θέλουν να αποδεχτούν την φριχτή αλήθεια.

Ειδήσεις σήμερα:

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Προφυλακιστέος ο 72χρονος που σκότωσε τον 39χρονο

Στο κάστρο του Γουίνδσορ η ιδιωτική κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Να χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης