Δεν αναμένεται άμεση αποσυμπίεση των δεδομένων της πανδημίας, εκτίμησε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλοςπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Τοποθέτησε χρονικά την αποσυμπίεση ίσως και πριν τα τέλη Απριλίου υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα συνεχιστούν νυχτερινές εκδηλώσεις χιλιάδων ατόμων ή δεν θα δούμε κοσμοπλημμύρα στην Ερμού.
Χαρακτήρισε «τρομακτικά επικίνδυνο» το άνοιγμα Δημοτικών και Γυμνασίων πριν από το Πάσχα. Για τα Λύκεια ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι δεν έχει γίνει ακόμη συζήτηση στην επιτροπή ούτε έχει αποφασιστεί εάν θα ανοίξουν τη Δευτέρα και πρόσθεσε πως πιθανότητα η συνεδρίαση για το θέμα αυτό θα γίνει αύριο Τετάρτη ή την Παρασκευή.
Τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχααλλά μόνο μεταξύ περιοχών με το ίδιο ιικό φορτίο και για όσους διαθέτουν δευτερεύουσα κατοικία, λέγοντας πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι απολύτως λογικό και αναγκαίο αλλά θα βοηθήσει κιόλας καθώς θα αποσυμπιεστούν οι ανοιχτοί χώροι αστικών κέντρων.
«Σε αυτό μπορούμε να κινηθούμε. Δεν μπορούμε όμως να κινηθούμε όμως από κόκκινες περιοχές προς περιοχές με χαμηλότερα επιδημιολογικά φορτία ή προς τον τουρισμό που είχαμε κάθε Πάσχα στην πατρίδα μας γιατί θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα μετά», προειδοποίησε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη