Ορεστιάδα: Με «μαϊμού» e-mail άδειασαν λογαριασμό

Ορεστιάδα: Με «μαϊμού» e-mail άδειασαν λογαριασμό

Ο δράστης άρπαξε το ποσό των 1.000 ευρώ από τον λογαρισμό του θύματος 

hacker-arthro
Το λογότυπο της τράπεζας στην οποία έχει καταθέσεις πάνω σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε και του ζητούσε να αλλάξει τους κωδικούς e-banking, ξεγέλασε έναν κάτοικο της Ορεστιάδας που δεν κατάλαβε ότι τον παγίδευσε άγνωστος χάκερ!

Ο άτυχος άνδρας έστειλε τους προσωπικούς του κωδικούς στο link που έγραφε το email, με αποτέλεσμα να τους υφαρπάξει ο δράστης και να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, από τον οποίο μετέφερε το ποσό των 1.011 ευρώ σε άλλον. Η Ασφάλεια προσπαθεί να εντοπίσει τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα και ήδη σχημάτισε δικογραφία για απάτη μέσω υπολογιστή σε βάρος αγνώστου.

Το περιστατικό ήταν το δεύτερο μέσα σε ένα 24ωρο στην Ορεστιάδα, καθώς την προηγούμενη ημέρα έπεσε θύμα απάτης ένας ιδιοκτήτης επιχείρησης, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά ένας άγνωστος και ζήτησε να αγοράσει προϊόντα αξίας 350 ευρώ. Έπειτα, του έστειλε ηλεκτρονικά ένα πλαστό αποδεικτικό κατάθεσης, λέγοντας ότι κατά λάθος κατέθεσε στον λογαριασμό του 3.500 ευρώ και ζήτησε την διαφορά, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας να καταθέσει 3.150 ευρώ σε λογαριασμό που του έδωσε.

Ειδήσεις σήμερα

200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821: Η ώρα της μεγάλης παρέλασης - Όλα έτοιμα στο Σύνταγμα

Προεδρικό Μέγαρο - Συγκίνησε ο Κάρολος όταν είπε στα ελληνικά: «Χαίρε ω χαίρε ελευθεριά» 

Εμμανουέλ Μακρόν στην ΕΡΤ: Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ελλάδα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης