Κορωνοπάρτι «έσπειρε» τον ιό στη Λέρο -Δέκα κρούσματα

Κορωνοπάρτι «έσπειρε» τον ιό στη Λέρο -Δέκα κρούσματα

Κλειστά σήμερα τα σχολεία - Η έκκληση του δημάρχου στους πολίτες

leros-708_2
Ένα κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε αυτή τη φορά από νεαρούς στη Λέρο φαίνεται ότι σκόρπισε τον ιό στο νησί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «skyrodos.gr», o δήμαρχος του νησιού Μιχάλης Κόλιας, η διασπορά του ιού έχει προκαλέσει ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τοπικού site, με την άφιξη μιας γυναίκας στη Λέρο ερχόμενη από την Αθήνα, η οποία είχε νοσήσει με κορωνοϊό κι εν συνεχεία το κορωνοπάρτι που διοργανώθηκε σε σπίτι, με συγκέντρωση αρκετών νεαρών, είναι η αιτία της διασποράς του ιού και της ξαφνικής εμφάνισης κρουσμάτων στο νησί. «Τρέχουμε όλοι μαζί τώρα και φοβάμαι ότι θα είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα τις επόμενες μέρες»,ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κόλιας.

Για το λόγο αυτό, ο Δήμαρχος Λέρου αποφάσισε να μη λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία στο νησί, ώστε να γίνουν από συνεργεία καθαρισμού οι απαραίτητες απολυμάνσεις για covid-19.

Η ανακοίνωση του δήμου Λέρου: “Με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού Covid-19 στο νησί της Λέρου, αποφασίστηκε για αύριο Παρασκευή 12-3-2021 το προληπτικό κλείσιμο των Παιδικών Σταθμών, των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων του νησιού, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απολύμανση σε αυτά. Παρακαλούνται οι Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί των σχολείων να ενημερώσουν αρμοδίως τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών».

Μάλιστα ο δήμαρχος Λέρου εξέδωσε και γραπτή δήλωση, απευθύνοντας έκκληση στους συνδημότες του να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων προστασίας έναντι του covid-19, ενώ σήμερα θα διεξάγονται rapid test στο χώρο στον εξωτερικό χώρο του κινηματοθεάτρου στο Λακκί.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Λέρου στη δήλωσή του τονίζει ότι «με αφορμή την ενημέρωση που είχα από το Νοσοκομείο σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού στο νησί μας, απευθύνομαι με αγάπη αλλά και ανησυχία προς όλους τους κατοίκους της Λέρου, προτρέποντάς τους στην αύξηση της επαγρύπνησης τόσο στις μεταξύ τους επαφές, όσο και στις μετακινήσεις τους και κυρίως στην τήρηση των προσωπικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα με τους κανόνες του ΕΟΔΥ. Δυστυχώς, η διάδοση του κορωνοϊού δεν κάνει εξαιρέσεις και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται εφησυχασμός από κανέναν μας. Τέλος, παρακαλώ όλους τους δημότες που ενδεχομένως παρουσιάζουν ύποπτα συμπτώματα, να ενημερωθούν για την αυριανή διεξαγωγή drive though – rapid test και ώρα 3.00 μμ στον εξωτερικό χώρο του κινηματοθεάτρου στο Λακκί. Είμαστε προσεκτικοί, μένουμε ασφαλείς για να είμαστε υγιείς μαζί με την οικογένειά μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα».

Ειδήσεις σήμερα

«Αόρατα» στην Ελλάδα τα παιδιά ομόφυλων οικογενειών

Προς μετωπική Μητσοτάκης – Τσίπρας για την βία

Καιρός: Αίθριος σήμερα, χαλάει την Κυριακή, άστατος την Καθαρά Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης