Κορωνοϊός - Γενικός Αρχίατρος του 401: «Σειρά για εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες»

Κορωνοϊός - Γενικός Αρχίατρος του 401: «Σειρά για εμβολιασμό έχουν οι ευπαθείς ομάδες»

«Αξιοθαύμαστη» χαρακτήρισε την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ο Λάζαρος Καρνέσης

emvoliasmos
Το επόμενο διάστημα θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 18-59 με υποκείμενα νοσήματα έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες για το εμβόλιο της AstraZeneca για την αποτελεσματικότητα στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Όπως εξήγησε ο Γενικός Αρχίατρος, Διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Λάζαρος Καρνέσης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 «εντός δύο εβδομάδων θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών. Ομως οι μελέτες για τους άνω των 65 θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα. Ε, δεν θα χάσουμε αυτόν τον μήνα, θα πάμε στις ομάδες με υποκείμενα ηλικίας 18-59 ετών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος έκρινε ως αξιοθαύμαστη την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, εκτιμώντας ότι θα επιτευχθεί το 20% έως τέλη Απριλίου και εκτός απρόοπτων το 50-60% έως το τέλος του Ιουνίου.

Εξήγησε, παράλληλα, ότι όσον αφορά τα περιστατικά ασθενών που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά νόσησαν, εξήγησε ότι προστατεύει το εμβόλιο από τα βαριά περιστατικά, δηλαδή μειώνουν τις προσαγωγές στα νοσοκομεία και τις διασωληνώσεις. Ήδη με την πρώτη δόση υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασφάλειας. Αυτό που δεν είναι γνωστό ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Καρνέση, είναι η διάρκεια της ανοσίας και επιπλέον το αν μεταφέρεται η νόσος από τον εμβολιασμένο σε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί. Όπως εξήγησε, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο για αυτό και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα όπως η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Είχε κατέβει ο κ. Λιγνάδης μέσα στα αίματα, πισώπλατα μαχαιρωμένος», λέει γειτόνισσά του

Διαμαρτύρονται για την... καταστροφή Οθωμανικού νεκροταφείου στη Χαλκιδική οι Τούρκοι

Υπό έρευνα ελληνικό δεξαμενόπλοιο από τις ισραηλινές αρχές για θαλάσσια ρύπανση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης