Το επόμενο διάστημα θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 18-59με υποκείμενα νοσήματα έως ότου ολοκληρωθούν οι μελέτες για το εμβόλιο της AstraZeneca για την αποτελεσματικότητα στις ηλικίες άνω των 65 ετών. Όπως εξήγησε ο Γενικός Αρχίατρος, Διευθυντής Α΄ Παθολογικής Κλινικής, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Λάζαρος Καρνέσης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6«εντός δύο εβδομάδων θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί της ηλικιακής ομάδας 60-64 ετών. Ομως οι μελέτες για τους άνω των 65 θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα. Ε, δεν θα χάσουμε αυτόν τον μήνα, θα πάμε στις ομάδες με υποκείμενα ηλικίας 18-59 ετών» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος έκρινε ως αξιοθαύμαστη την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας, εκτιμώντας ότι θα επιτευχθεί το 20% έως τέλη Απριλίου και εκτός απρόοπτων το 50-60% έως το τέλος του Ιουνίου.
Εξήγησε, παράλληλα, ότι όσον αφορά τα περιστατικά ασθενών που έκαναν την πρώτη δόση του εμβολίου αλλά νόσησαν, εξήγησε ότι προστατεύει το εμβόλιο από τα βαριά περιστατικά, δηλαδή μειώνουν τις προσαγωγές στα νοσοκομεία και τις διασωληνώσεις. Ήδη με την πρώτη δόση υπάρχει μεγάλο ποσοστό ασφάλειας. Αυτό που δεν είναι γνωστό ακόμα, σύμφωνα με τον κ. Καρνέση, είναι η διάρκεια της ανοσίας και επιπλέον το αν μεταφέρεται η νόσος από τον εμβολιασμένο σε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί. Όπως εξήγησε, υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο για αυτό και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα όπως η τήρηση των αποστάσεων και η χρήση μάσκας.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη