Ξυλοδαρμός στο μετρό: Κρατούνται μέχρι την απολογία τους οι δύο ανήλικοι - Ελεύθερος ο ειδικός φρουρός
Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους τα δύο παιδιά μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν και ζητούν συγνώμη ωστόσο επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη - Ο ειδικός φρουρός αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται
Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους τα δύο παιδιά μετάνιωσαν γι’ αυτό που έκαναν και ζητούν συγνώμη ωστόσο επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Από την πλευρά του ο ειδικός φρουρός δια του συνηγόρου του δήλωσε ότι ο εντολέας του αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί.
Όπως φαίνεται απο τη δικογραφία, οι ενέργειες που έκανε η ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών μετά απο εντολή του διοικητή Ασφαλείας, υποστρατήγουΠέτρου Τζεφέρηέχει να κάνει με δύο κομβικά σημεία.
Τοπρώτο έχει να κάνει με τα τηλέφωνα. Δηλαδή τον εντοπισμό των δύο κινητών τηλεφώνων που ακολούθησαν το δρομολόγιο απο τον Αγιο Αντώνιο, στην Ομόνοια και το Μοναστηράκι και στη συνέχεια να τα «λοκάρουν» και με εντολή εισαγγελεα να τα παρακολουθούν για να δουν αν οι δυο συγκεκριμένοι χρήστες ειναι ύποπτοι. Έτσι, αφού διαπίστωσαν οτι τηλεφώνησαν στη μητέρα τους στη Νεα Ζωή Περιστερίου για να τους παραλάβει απο το Μοναστηράκι, στη συνέχεια «έπιασαν» συνομιλίες της μητέρας με τον ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικης Αττικής. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, ο αστυνομικός καθοδηγούσε τη μητέρα, λέγοντας της τι να κάνει. Για παράδειγμα, επειδή το σπίτι που διέμεναν είχε κάμερες της είπε να παρακολουθεί τις κινήσεις ύποπτων οχημάτων και περιπολικών και να του δίνει τις πινακίδες για να τσεκάρει αν είναι συνάδελφοι του αστυνομικοι και απο ποια υπηρεσία είναι.
Παράλληλα οταν η μητέρα τον ρώτησε αν πρεπει να κατεβάσει τα προφίλ των παιδιών της απο το Facebook, εκείνος της ειπε οτι δεν εχει νόημα γιατί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει τη δυνατότητα να τα ανασύρει.
Τέλος ο συγκεκριμένος, μετά τη σύλληψη των δυο αδερφών ηλικίας 15 και 17 ετων, μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών δήθεν ως φίλος της μητέρας που ανησυχεί και συνελήφθη. Το δεύτερο έχει να κανει με τις καμερες οπου οι έμπειροι αστυνομικοι καταφεραν να «κλεψουν» την εικονα και τον σωματοτυπο των δραστων και να τους ταυτοποιήσουν.
Κλείσιμο
Ο Γραμματεας του Σωματειου Ειδικων Φρουρων κ. Στράτος Μαυροειδάκος μιλωντας στο prorothema.gr ανέφερε: «Συγχαρητήρια στους συναδέλφους της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών για τις συλλήψεις των ανήλικων. Όσον αφορά τη σύλληψη του ειδικού φρουρού για υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη, αλλά αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι ανήκουστο και εξοργιστικό».
Δείτε φωτογραφίες από την προσαγωγή τους στον Εισαγγελέα:
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.