Tο «σποτ» της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από το '21: «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον»

Tο «σποτ» της Εκκλησίας για τα 200 χρόνια από το '21: «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον»

Δεκάδες συνοδικές και περιφερειακές εκδηλώσεις έχει προγραμματίσει η Εκκλησία της Ελλάδος στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την  Επανάσταση

5221004
Υπό τον τίτλο «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον» προβλήθηκε σήμερα για πρώτη φορά το τηλεοπτικό σποτ για τις επετειακές εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Εκκλησία της Ελλάδος τη φετινή χρονιά που είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η προβολή έγινε στην «Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων» του Συνοδικού Μεγάρου. Το μήνυμα της ταινίας «Θυμάμαι, γιατί θέλω να έχω μέλλον» αφορά στις 261 Συνοδικές και Περιφερειακές Εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει η Εκκλησία της Ελλάδος στις κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της, για τη συμπλήρωση των δύο αιώνων από την έναρξη του Αγώνος του 1821.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας, Ζακύνθου κ. Διονύσιος. Επίσης, παρέστησαν στην εκδήλωση ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος και ο Γραμματεύς της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητο Αρχιμ. Βαρθολομαίος Αντωνίου- Τριανταφυλλίδης.

1ο σποτ της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση


Πριν από την προβολή της ταινίας, ο κ. Ιγνάτιος χαιρέτησε τους παρευρισκομένους,αναφέροντας τα εξής: «Η Εκκλησία της Ελλάδος παρουσιάζει το τηλεοπτικό σποτ που θα προβάλλει τις ποικίλες δραστηριότητές της για το επετειακό έτος των διακοσίων χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Πρόκειται για σειρά εκδηλώσεων, οι οποίες προετοιμάστηκαν συστηματικά εδώ και αρκετά χρόνια, με την προτροπή και την έγκριση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμο και της Ιεράς Συνόδου, με σκοπό να αναθερμάνουν τη μνήμη των Ελλήνων και να τους προσφέρουν όραμα για την πορεία της πατρίδος μας στο μέλλον. Ήδη, η Συνοδική Επιτροπή Πολιτιστικής Ταυτότητος, από το 2012 οργάνωσε μία σειρά 10 Διεθνών Επιστημονικών Συνεδρίων για να μελετηθεί σε βάθος η Τουρκοκρατία και η Επανάσταση του 1821. Τα πρακτικά των 10 αυτών Συνεδρίων κυκλοφορούν σε τόμους με τη συμβολή των εκδόσεων “Αρχονταρίκι”.

Κλείσιμο
Το τηλεοπτικό αυτό σποτ, το οποίο αποτελεί προσφορά της εταιρείας παραγωγής “ViewMaster”, η οποία έχει αναλάβει και την παραγωγή της ταινίας Άγιος Νεκτάριος, έχει κύριο αποδέκτη τη νέα γενιά, που θα κληθεί να αναζητήσει την εθνική της ταυτότητα σε εποχές μιας ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης, όπου η αξία του ανθρώπου θα κινδυνεύει διαρκώς από τις δυνάμεις του άκρατου καταναλωτισμού και του ατομικισμού. Βασικό μήνυμα, όχι μόνον του σποτ, αλλά και όλων των Εκδοτικών, Καλλιτεχνικών και Επιστημονικών εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί και θα λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια της χρονιάς από την Εκκλησία της Ελλάδος, είναι η τιμή προς τους προγόνους και η αντικειμενική αξιολόγηση των οραμάτων και των κατορθωμάτων τους. Η τιμή στους προγόνους δεν είναι προγονολατρεία. Είναι αναστοχασμός. Η τιμή στους προγόνους γεννά το φιλότιμο που δεν είναι άλλο από την άρνηση να φανούμε κατώτεροι πατέρων και μητέρων που ανέλαβαν το κόστος του αγώνα εναντίον δυνάμεων που θέλησαν τους ανθρώπους δούλους».

5221002

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλωματικές πηγές: Δεν έχει προγραμματισθεί συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου για το προσεχές διάστημα

Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Βρέθηκε ένα από τα δύο μαύρα κουτιά

Survivor - Χαμός με Κάτια Ταραμπανκό και Ελευθερία Ελευθερίου: «Δεν είμαι άχρηστη!»
.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης