Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Η πανδημία είναι μπροστά μας όχι πίσω μας – Τι είπε για το εμβόλιο

Κορωνοϊός – Καπραβέλος: Η πανδημία είναι μπροστά μας όχι πίσω μας – Τι είπε για το εμβόλιο

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο

meth-nosokomeio-5
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και τις προοπτικές που ανοίγουν λόγω της έναρξης του εμβολιασμού μίλησε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νικόλαος Καπραβέλος.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, «το εμβόλιο δε θα φέρει το τέλος της πανδημίας» σημειώνοντας παράλληλα πως «είναι αδύνατον να εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού». Ο κ. Καπραβέλος συμπλήρωσε πως το εμβόλιο είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, δεν είναι το τέλος της πανδημίας, ούτε καν η αρχή του τέλους.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά πως «η πανδημία είναι μπροστά μας, δεν είναι πίσω μας» για να συμπληρώσει αναφερόμενος στον εμβολιασμό πως ο στόχος του 60% είναι αδύνατον να επιτευχθεί έως την άνοιξη γιατί αφενός δεν έχουμε αυτό τον αριθμό των εμβολίων και αφετέρου η διαδικασία για να πειστούν οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο «θα είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα της Πολιτείας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
papanikolaou__kapravelos
Ο  Νικόλαος Καπραβέλος

Ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», πρόσθεσε επίσης ότι ο κορωνοϊός μεταλλάσσεται και μπορεί να καταστήσει αναποτελεσματικά τα εμβόλια. «Ο ιός μεταλλάσσεται και μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη ή και τρίτη γενιά εμβολίων. Είναι πιθανόν η μετάλλαξη να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Ποτέ κανένας ιός δεν αντιμετωπίστηκε με την πρώτη γενιά εμβολίων. Το αποτέλεσμα των εμβολίων θα το δούμε μετά τον Μάρτιο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

Κλείσιμο
Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για το τέλος της πανδημίας τονίζοντας ότι είναι επικίνδυνο να το προαναγγείλουμε αυτή τι στιγμή. «Πλέον οι αριθμοί των διασωληνωμένων, η πληρότητα των ΜΕΘ και κυρίως οι θάνατοι αποτελούν το βαρόμετρο αυτής της πανδημίας και δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Ο ιός λειτουργεί με αστραπιαία ταχύτητα και δεν μπορεί κανείς να τον υπολογίσει», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ναύπακτο

ΗΠΑ: O Τραμπ απορρίπτει το σχέδιο νόμου για την τόνωση της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας

Πανδημία-Νότια Κορέα: Μέτρα άνευ προηγουμένου σε τοπικό επίπεδο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης