Μένη Μαλλιώρη-Αγγελος Χατζάκης βραβεύτηκαν για το επιστημονικό έργο τους

Μένη Μαλλιώρη-Αγγελος Χατζάκης βραβεύτηκαν για το επιστημονικό έργο τους

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2020 που διεξήχθη διαδικτυακά βραβεύτηκαν για το επιστημονικό έργο τους δύο εξέχουσες προσωπικότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας, η  καθηγητρια Ψυχιαρικής Μένη Μαλλιώρη και ο επιδημιολόγος Αγγελος Χατζάκης

photoarthrou
Η ταχύτητα εξάπλωσης της πανδημίας και η δυσκολία των κυβερνήσεων και των δημόσιων αρχών να τη διαχειριστούν αποτελεσματικά, αναδεικνύουν πρωτοφανή ζητήματα που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων στον υγειονομικό τομέα, αλλά και επιτάσσουν την αναζήτηση αποτελεσματικών απαντήσεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ευρύτερα της κοινωνίας και οικονομίας, ήταν το θέμα που αναπτύχθηκε διεξοδικά στο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2020, που ολοκλήρωσε τις εργασίες του διαδικτυακά υπό την προεδρία του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου.
Ο Γιάννης Κυριόπουλος, αναφέρομενος ιδιαίτερα στην επιστημονική και κοινωνική πορεία της  Μένης Μαλλιώρη χαρακτήρισε σχεδόν μονοπωλιακή τη σχέση της με το χώρο των εξαρτήσεων, η οποία αναγνωρίζεται, όπως είπε, από ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα.

Ως προς τις εργασίες του Συνεδρίου διαπρεπείς επιστήμονες επεσήμαναν μεταξύ άλλων ότι η μακρόχρονη οικονομική και κοινωνική κρίση των προηγουμένων ετών έχει επιδράσει στις δομές, στη συνοχή και στην ποιότητα των υπηρεσιών του συστήματος υγείας. Σε μια περίοδο προσπάθειας για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, η πανδημία του COVID-19 επιβάλλει αλλαγή προτεραιοτήτων.
Οι αναλυτές επικεντρώθηκαν στα δεδομένα και τις προκλήσεις της χώρας μας την εποχή της πανδημίας του COVID-19. Ανέλυσαν τις εμπειρίες και τα μαθήματα από την επιδημιολογία και τη δημόσια υγεία, την υγειονομική ασφάλεια, τις επιπτώσεις στην υγεία και την κοινωνία, στην ψυχική υγεία, στις ανάγκες για κοινωνική υποστήριξη των μειονοτήτων και των ειδικών πληθυσμών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Γεωργιάδης για δοκιμή παπουτσιών στον δρόμο: Μην παραβιάζετε τα μέτρα, θα σταματήσουμε το Click away

Τα μεσάνυχτα της Κυριακής το Oruc Reis απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας

Ελληνική «dream-team» στη βιοφαρμακευτική στήνει το Μαξίμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης