Κορωνοϊός: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ – Στη Νέα Υόρκη χορηγήθηκαν οι πρώτες δόσεις

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ – Στη Νέα Υόρκη χορηγήθηκαν οι πρώτες δόσεις

Σε νοσοκομείο του Λονγκ Άιλαντ οι πρώτοι εμβολιασμοί - Τις πρώτες δόσεις έλαβαν υγειονομικοί της πρώτης γραμμής

usa-emvolio343
Τα πρώτα εμβόλια σε Αμερικανούς, στο πλαίσιο του μαζικού προγράμματος εμβολιασμού που ξεκίνησε μετά την έκτακτη άδεια που χορήγησε η FDA, χορηγήθηκαν στη Νέα Υόρκη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη μάχη ενάντια στην πανδημία.

Λίγο μετά τις 9:00 το πρωί της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, μετά την επείγουσα έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech την Παρασκευή το βράδυ.

Τις πρώτες δόσεις έλαβαν υγειονομικοί της πρώτης γραμμής. 

Πρώτη ήταν η Σάρα Λίντσεϊ, νοσοκόμα στην εντατική του νοσοκομείου, η οποία χειροκροτήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Γκουόμο, ο οποίος παρακολουθούσε το γεγονός ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κλείσιμο
Λίγα μόλις λεπτά μετά τον εμβολιασμό της  Λίντσεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Συγχαρητήρια ΗΠΑ! Συγχαρητήρια κόσμε!»

«Δεν είναι διαφορετικό από τη λήψη οποιουδήποτε άλλου εμβολίου», σχολίασε 
ο Λίντσεϊ. «Νιώθω αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη. Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία. Ελπίζω να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ επώδυνης περιόδου στην ιστορία μας. Θέλω να υποστηρίζω την εμπιστοσύνη του κοινού ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές» πρόσθεσε.

Ο αριθμός των θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ πλησιάζει τις 300.000, με τα καθημερινά κρούσματα να παρουσιάζουν σταθερή αύξηση.

Την Κυριακή, φορτηγά και αεροπλάνα φορτωμένα με σχεδόν 3 εκατομμύρια δόσεις διένειμαν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τα νοσοκομεία και στις 50 πολιτείες δημιουργούσαν χώρους για τους εμβολιασμούς.

Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες το εμβόλιο θα βρίσκεται τη Δευτέρα σε 145 τοποθεσίες. Θα προστεθούν άλλες 425 την Τρίτη και 66 την Τετάρτη.

Η πλειονότητα των πρώτων εμβολίων αναμένεται να σε εργαζομένους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υψηλού κινδύνου. Εκτιμάται ότι οι πρώτες δόσεις θα φτάσουν για τον εμβολιασμό όλων των γιατρών, νοσοκόμων, φρουρών ασφαλείας, ρεσεψιονίστ και άλλων εργαζομένων που κινδυνεύουν καθημερινά να εκτεθούν στον ιό.

Οι τρόφιμοι των γηροκομείων, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19, έχουν επίσης προτεραιότητα και αναμένεται να αρχίσουν να εμβολιάζονται την επόμενη εβδομάδα. Εντούτους, όπως σημειώνουν οι New York Times, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, όμως, δεν θα εμβολιαστεί πριν από την Άνοιξη.

Σήμερα το απόγευμα, τοπική ώρα, προγραμματίζεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο George Washington, ένα επίσημο γεγονός το οποίο το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας αποκαλεί «εκδήλωση έναρξης».

Πρόκειται για τον εμβολιασμό πέντε ατόμων, τα οποία επιλέχθηκαν βάσει ειδικού αλγορίθμου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δείξει τον τρόπο με τον οποίο θα εμβολιαστούν πολλοί υγειονομικοί αυτή την εβδομάδα.


H Σάντρα Λίντσει είναι προισταμένη της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου στο Λονγκ Άιλαντ «Jewish Medical Center» (LIJ) στο Κουίνς.

H μαύρη νοσοκόμα, με τις πέρλες στο λαιμό, εμβολιάστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί , ώρα Αμερικής, με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer και BionTech με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο να παρακολουθεί την διαδικασία μέσω livestream.

Το νοσοκομείο όπου εργάζεται η Λίντσει, είναι ένα από τα 44 νοσοκομεία της Νέας Υόρκης με τους απαραίτητους αποθηκευτικούς χώρους που απαιτούν την διατήρηση του εμβολίου τω Pfizer και ΒionTech στους μείον 70 Βαθμούς Κελσίου.


«Νιώθω καλά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, όλους τους συναδέλφους μου .... Αισθάνομαι αισιόδοξη σήμερα. Ανακουφισμένη. Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία. Θέλω να μεταφέρω την εμπιστοσύνη μου στο κοινό ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές. Βρισκόμαστε σε πανδημία. Και έτσι όλοι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για να τερματίσουμε την πανδημία. Και για να μην τα παρατήσουμε τόσο σύντομα, υπάρχει φως στο τούνελ αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να φοράμε τις μάσκες μας και να κρατάμε τις αποστάσεις. Πιστεύω στην επιστήμη, ως νοσοκόμα, η πρακτική μου καθοδηγείται από την επιστήμη. Και έτσι το εμπιστεύομαι. Αυτό που δεν εμπιστεύομαι είναι ότι εάν συμβάλλω στη νόσο COVID, δεν ξέρω πώς θα επηρεάσει εμένα ή αυτούς που έρχομαι σε επαφή. Γι 'αυτό, ενθαρρύνω όλους να κάνουν το εμβόλιο. "

Στη συνέχεια, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ευχαρίστησε τη Λίντσει που έκανε το εμβόλιο και για όλη τη σκληρή δουλειά της στο νοσοκομείο όπως και τους συναδέλφους της που βοηθούν στη θεραπεία ασθενών με COVID.

«...Ο Θεός να σε ευλογεί. Θέλω να σε ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μας για ό τι κάνεις. Όλοι ξέρουν. Όλοι ξέρουν πόσο γενναίοι είστε και εξειδικευμένοι και ταλαντούχοι και ανιδιοτελείς. Όταν χρησιμοποιούν τη λέξη ήρωες, δεν το εννοούμε αυτό απλά . Το εννοούμε βαθιά και ειλικρινά », τόνισε ο Κουόμο.




Ειδήσεις σήμερα:

Νεαρή στρίπερ κάνει θραύση στο TikTok με τις ακραίες ιστορίες της - Είναι όμως αλήθεια;

Στέλνουν άρον - άρον «ραβασάκια» για τον ΕΝΦΙΑ του 2015

Πρώτη εργάσιμη για το click away - Ανοίγουν σήμερα κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ