Κινηματογραφική κλοπή από θυρίδες τράπεζας στο Νέο Ψυχικό

Κινηματογραφική κλοπή από θυρίδες τράπεζας στο Νέο Ψυχικό

Οι άγνωστοι δράστες άρπαξαν «επιλεκτικά» από τέσσερις θυρίδες μετρητά, κοσμήματα, λίρες και άλλα αντικείμενα αξίας εκατομμυρίων - Μυστήριο το πώς δεν έγιναν αντιληπτοί

BANK_2
Μια άκρως απόρρητη υπόθεση ιδιαίτερης σοβαρότητας ερευνά τις τελευταίες ημέρες η Ασφάλεια Αττικής. Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άγνωστοι παραβίασαν τέσσερις θυρίδες  του υποκαταστήματος της Alpha Bank  πλησίον του Κολλεγίου Αθηνών  και «εξαφάνισαν» κοσμήματα εκατομμυρίων, χρυσές λίρες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ επιχείρησαν να παραβιάσουν τρεις ακόμα χωρίς αποτέλεσμα.

Η υπόθεση έχει «άρωμα γυναίκας» καθώς και οι τέσσερις θυρίδες που παραβιάστηκαν ανήκουν σε γυναίκες, συζύγους γνωστών επιχειρηματιών της Αθήνας κατοίκων των βορείων προαστίων. Η υπόθεση διαβιβάστηκε από το τμήμα του Ψυχικού στα κεντρικά της Ασφάλειας ενώ στον κύκλο των ερευνών έχει μπει και ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να αποφανθεί πώς, πότε και με ποιο τρόπο έγινε η παραβίαση των θυρίδων.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η δουλειά είναι επαγγελματική, οι μυστηριώδεις μακρυχέρηδες γνώριζαν τα κατατόπια και οι αναλυτές της Ασφάλειας ψάχνουν το λάθος που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση. Αξίζει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στην περιοχή του Κολεγίου Αθηνών στο κομμάτι της Φιλοθέης, διαθέτει περίπου 1.500 θυρίδες οι οποίες εξετάστηκαν και δεν φέρουν καμία απολύτως παραβίαση. Η τράπεζα ενημέρωσε αμέσως όλους τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όταν έλαβε γνώση των αρχικών καταγγελιών. Μάλιστα, παρουσία αστυνομικών την ίδια ημέρα ελέγχθησαν μια προς μία οι υπόλοιπες θυρίδες οι οποίες όπως διαπιστώθηκε δεν έχουν παραβιαστεί.

13η Νοέμβρη

Η πρώτη καταγγελία έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Κυρία, μέλος γνωστής οικογενείας των βορείων προαστίων μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ. Πριν καλά-καλά προλάβουν οι αστυνομικοί να συντάξουν την καταγγελία, έρχεται να προστεθεί μια δεύτερη από άλλη μια γυναίκα σύζυγο γνωστού επιχειρηματία. Αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο κολέγιο και έλεγε,ότι από θυρίδα είχαν «κάνει φτερά» κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες. Όμως και αυτή δεν ήταν η μοναδική. Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες πάλι με φόντο το ίδιο υποκατάστημα και θύματα πάλι γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας. Η μια σύζυγος κατήγγειλε ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και η άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας. Οι έρευνες αρχικά ανατέθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής όμως λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης ο φάκελος πέρασε στο ΥΔΕΖΙ της Ασφάλειας Αττικής όπου οι αξιωματικοί του Διαρρηκτών έχουν αναλάβει να βρουν την άκρη του νήματος και να λύσουν το μυστήριο με τη μεγάλη αρπαγή από τις «χρυσές» θυρίδες.

Έτσι, θα περάσουν για καταθέσεις όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, το υλικό από τις κάμερες θα μπει στο μικροσκόπιο ενώ ο ειδικός πραγματογνώμονας με το πόρισμα αναμένεται να συνδράμει αποτελεσματικά στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά και τα κοσμήματα που εκλάπησαν είναι σύμφωνα πάντα κατά δήλωση των κατόχων των θυρίδων.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινάνε σήμερα πληρωμές για τις αναστολές του Νοεμβρίου

Πυρκαγιά στο Μάτι: Η χήρα Φύτρου ζητά από τον ανακριτή να αποδοθούν κακουργηματικές κατηγορίες

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ - Δείτε αν κερδίσατε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης