Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Ο Άγιος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας»

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος: «Ο Άγιος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας»

Στο μήνυμά του έκανε ειδική αναφορά στους ασθενείς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη με τον κορωνοϊό

patron
Μήνυμα προς τους πιστούς, με αφορμή τη φετινή εορτή του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, υπό τους περιορισμούς λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, έστειλε προς τους πιστούς ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, καλώντας τους «να κάνουν τον φετινό εορτασμό υπόθεση βαθειάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως».

Όπως αναφέρει ο μητροπολίτης, «ενώσατε από εκεί που θα ευρίσκεσθε την προσευχή σας με την ιδική μας που θα προσφέρεται στον ναό του Αγίου Ανδρέου και ενώπιον του φρικτού θυσιαστηρίου». Μάλιστα, σημειώνει πως «ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας θα είναι στο σπίτι σας, στο τραπέζι σας, γιατί δεν έλειψε ποτέ από την καρδιά σας».

Σε άλλο σημείο του μηνύματός του κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους ασθενείς, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τονίζοντας: «Σ' αυτήν τη γιορτή ας ποθήσουμε περισσότερο ό,τι στερούμεθα, τον ουρανό, τη Θεία Λατρεία, τον Θεό και τον Άγιο Απόστολο Ανδρέα, τους ανθρώπους. Ας αγκαλιάσουμε με τον νου και την καρδιά μας τους αδελφούς μας που νοσούν και ευρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή σε άλλες κλινικές των νοσοκομείων μας, τους ιατρούς και νοσηλευτές, που με κόπους πολλούς και αγρυπνίες στέκονται στο προσκέφαλο των ασθενών. Ας λιτανεύσουμε αντί της αισθητής κατ' έτος λιτανείας, κατά την πανήγυρη του Αγίου Ανδρέου, αυτή μας την αγάπη και ας προσευχηθούμε για όλους τους ανθρώπους, υποσχόμενοι στον Κύριό μας ότι θα μετανοήσουμε διά τα πολλά ημών παραπτώματα».

Καταλήγοντας, στο μήνυμά του, ο μητροπολίτης Χρυσόστομος επισημαίνει: «Παιδιά μου ευλογημένα, όταν με το καλό αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, θα τιμήσουμε πανηγυρικώς τον Άγιό μας και λιτανευτικά θα τον παρακαλέσουμε να σκέπει και να φρουρεί, όπως μέχρι τώρα πράττει, την πόλη του και τον λαό του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα

«Τα πήρε» ο Τραμπ με δημοσιογράφο: «Ποτέ μη μιλάς στον πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο» 

Λινού: «Η πολιτεία να σώσει τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και τον τουρισμό και την εστίαση»

Σάλος στη Γαλλία με το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού μαύρου από αστυνομικούς - «Με φώναζαν βρωμοαράπη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης