Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ποτέ μη μιλάς στον Αμερικανό πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο»

Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ποτέ μη μιλάς στον Αμερικανό πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο»

O Ντόναλντ Τραμπ έχει... προηγούμενα με τον ανταποκριτή του Reuters και με τις μάσκες που φοράει

trump-mason
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν κατάφερε να κρύψει τον εκνευρισμό του εχθές Πέμπτη στον Λευκό Οίκο, όταν ένας δημοσιογράφος του Reuters τον διέκοψε ενώ απαντούσε στην ερώτηση που του είχε θέσει και αφορούσε στην πιθανότητα παραδοχής της ήττας του στις εκλογές.

«Είμαι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ποτέ μη μιλάς με αυτόν τον τρόπο στον πρόεδρο» είπε ο Τραμπ εμφανώς εκνευρισμένος στον ανταποκριτή του Reuters, Τζεφ Μέισον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

'Don't talk to me that way!' Angry Trump snaps at reporter about conceding the election question


Σύμφωνα με την Daily Mail, o Αμερικανός πρόεδρος είπε εχθές ότι «θα είναι πολύ δύσκολο να αποδεχτεί ήττα» στις εκλογές, συμπληρώνοντας πάντως ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο εάν το κολέγιο των ελεκτόρων ψηφίσει τον Τζο Μπάιντεν. «Αν το κάνουν όμως, θα είναι λάθος», έσπευσε να διευκρινίσει.

Εχθές ήταν η πρώτη φορά από την ημέρα των εκλογών που ο Αμερικανός πρόεδρος δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους. Για 25 λεπτά ο 74χρονος ουσιαστικά απέφευγε να απαντήσει στην πιο κρίσιμη ερώτηση των ημερών που αφορά στην παραδοχή της ήττας του. Επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς του περί εκτεταμένης νοθείας, χωρίς να παρέχει ούτε αυτή τη φορά κάποια απόδειξη, ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι η ομάδα του «δεν έχει τον χρόνο με το πλευρό της».

Ο δημοσιογράφος του Reuters που έγινε στόχος της οργής του Τραμπ ρώτησε εχθές τον Αμερικανό πρόεδρο αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να παραδεχτεί την ήττα του μετά τη συνεδρίαση του κολεγίου των ελεκτόρων στις 14 Δεκέμβρη. Αυτή είναι η ημερομηνία εξάλλου που θα επισημοποιηθεί η νίκη του Μπάιντεν.

Κλείσιμο


Ενώ ο Τραμπ επαναλάμβανε το «τροπάρι» περί νοθείας, ο Μέισον έκρινε πως θα έπρεπε να πιέσει περισσότερο τον Αμερικανό πρόεδρο με μια συμπληρωματική ερώτηση,με αποτέλεσμα η διακοπή να εξοργίσει τον ήδη ενοχλημένο Τραμπ. «Μη μου μιλάς έτσι. Είσαι αμελητέος. Μην μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Ποτέ μη μιλάς στον πρόεδρο με αυτόν τον τρόπο», είπε στον δημοσιογράφο, κόβοντάς τον και δίνοντας αμέσως τον λόγο σε άλλον ανταποκριτή.

Όπως υπενθυμίζει η βρετανική εφημερίδα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμο «τα βάζει» με τον Μέισον. Τον περασμένο μήνα, ο Αμερικανός πρόεδρος κορόιδεψε τον ανταποκριτή στο Οβάλ Γραφείο επειδή φορούσε μάσκα, λίγες εβδομάδες αφότου ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε την εκδήλωση όπου πιστεύεται ότι κόλλησαν κορωνοϊό πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. Υπενθυμίζεται ότι και ο Τραμπ είχε βρεθεί θετικός στον ιό μετά το event.

Πιο συγκεκριμένα, στις 23 Οκτωβρίου ο Μέισον είχε επιχειρήσει να θέσει μια ερώτηση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου μέσα στο Οβάλ Γραφείο. «Αυτός είναι ο Τζεφ Μέισον. Φοράει τη μεγαλύτερη μάσκα που έχω δει ποτέ», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στον Ισραηλινό πρόεδρο για τον δημοσιογράφο.



Στις αρχές Σεπτεμβρίου, σε μια άλλη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ ζήτησε από τον Μέισον να βγάλει τη μάσκα ενώ έθετε την ερώτησή του. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε ευγενικά και δυνάμωσε την ένταση της φωνής του για να ακούγεται. «Καλύτερα τώρα;» ρώτησε τον Τραμπ, με εκείνον να απαντά με ύφος εξουθενωμενο «ναι, καλύτερα».

Και τον περασμένο Μάιο όμως, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης ο Αμερικανός πρόεδρος είχε ζητήσει από τον Μέισον να βγάλει τη μάσκα του, κατηγορώντας τον όταν αρνήθηκε ότι απλά «προσπαθεί να είναι πολιτικά ορθός».



Ειδήσεις σήμερα

Λινού: «Η πολιτεία να σώσει τις ανθρώπινες ζωές, αλλά και τον τουρισμό και την εστίαση»

Σάλος στη Γαλλία με το βίντεο του άγριου ξυλοδαρμού μαύρου από αστυνομικούς - «Με φώναζαν βρωμοαράπη»

Όταν ο Μαραντόνα πήγε να «σπρώξει» κόκα στον γυμναστή του...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης