Επίθεση σε σκύλο στη Νίκαια: «Τον σουγιά τον έχω για ασφάλεια», λέει ο εκπαιδευτικός που μαχαίρωσε το σκυλί

Επίθεση σε σκύλο στη Νίκαια: «Τον σουγιά τον έχω για ασφάλεια», λέει ο εκπαιδευτικός που μαχαίρωσε το σκυλί

«Δέκα χρόνια τα ίδια» λένε γείτονές του - «Είχα τον σουγιά μαζί μου για προστασία» υποστηρίζει ο ίδιος - Κρίσιμες ώρες για το σκυλί

kathigitis
Τον σουγιά τον κουβαλάω πάνω μου για ασφάλεια, φέρεται να είπε σε αυτόπτες μάρτυρες του αποτρόπαιου περιστατικού, αφού πρώτα σακάτεψε το άμοιρο τετράποδο καρφώνοντας το στα πλευρά με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο φερόμενος δράστης πλάσαρε τον εαυτό του στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ως καθηγητή πολυετούς φροντιστηριακής πείρας σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, με προσαρμοσμένες τεχνικές και μεθόδους.

Υποστήριζε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην κάλυψη κενών από προηγούμενες τάξεις, ώστε ο μαθητής να αποκτήσει σιγουριά και αυτοπεποίθηση και να βελτιωθεί στο μάθημα που διδάσκεται.
skylos34

Μάλιστα για να «πιάσει» πελατεία έλεγε ότι κάνει ειδικές τιμές σε γκρουπ μαθητών και αδέρφια και ότι μπορεί να παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό.

Κλείσιμο
Ο εν λόγω καθηγητής είναι απόφοιτος Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με όσα αναφέρει στο βιογραφικό του έχει διδάξει τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά σχολεία.
Σκληρές εικόνες: Bίντεο από τον βασανισμό του σκύλου στη Νίκαια

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο λόγω ενός προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί είναι αναγκασμένος να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα στο διαμέρισμα του στη Νίκαια.

Στη γειτονιά του οι φιλόζωοι τον κατηγορούν για μπούλινγκ. «Μου φώναζε να μην περνάω από το σπίτι του, να μην ταΐζω τα αδέσποτα. Δέκα χρόνια η ίδια ιστορία», λέει μια γείτονας του.
skyli342

Η χθεσινή συγκέντρωση δεκάδων φιλόζωων έξω από το σπίτι του στη Νίκαια έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων. Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του φερόμενου δράστη αποκαλώντας τον δολοφόνο. Τόσο ο ίδιος, όσο και ένας ηλικιωμένος γείτονας του που φαίνεται σε βίντεο να έχει ακινητοποιήσει το δύστυχο τετράποδο με μια σιδερόβεργα κρατούνται στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και σήμερα ενδέχεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες κι ο ιδιοκτήτης του σκύλου φέρεται να κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Το περιστατικό

Οι μαχαιριές που δέχτηκε το τετράποδο διαπέρασαν τον πνεύμονά του με αποτέλεσμα να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οι τέσσερις κτηνίατροι που το ανέλαβαν κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια αλλά τα χτυπήματα που δέχτηκε το άτυχο ζωάκι ήταν τέτοια που δεν τους άφηναν πολλά περιθώρια ώστε να ελπίζουν στη σωτηρία του.

Με βάση μαρτυρίες, το πρωί της Τρίτης, στην οδό Άγγελου Σικελιανού στην Άνω Νεάπολη Νίκαιας, ο δράστης βρισκόταν πεσμένος στην άσφαλτο, έχοντας κάνει κεφαλοκλείδωμα με το ένα του χέρι στον σκύλο και με το άλλο μαχαίρωνε το άτυχο ζώο στα πλευρά. Όπως ήταν φυσικό, ο σκύλος βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, έχοντας χάσει πολύ αίμα. Παράλληλα, άλλος ένας άντρας χτυπούσε το σκυλί στο κεφάλι με ένα σιδερένια βέργα.

Οι μάρτυρες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο και αναζήτησαν τους δράστες. Τελικά, κατάφεραν να εντοπίσουν τον καθηγητή στο σπίτι του και ακολούθησε αυτόφωρη διαδικασία κατά την οποία συνελήφθη. Πάντως, σύμφωνα με όσα τονίζουν οι γείτονές του, ο συγκεκριμένος καθηγητής απειλεί κατά καιρούς τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση, γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα.

Το σκυλί, είχε χαθεί λίγες ώρες πριν σε περιοχή της Νίκαιας και το αναζητούσε ο ιδιοκτήτης του.

Συγκέντρωση στη Νίκαια έξω από το σπίτι του καθηγητή

Κρίσιμο είναι το επόμενο 48ωρο για το σκυλί

καθώς νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ. Έχει υποστεί διάτρηση πνεύμονα από μαχαίρι, με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα, όπως αναφέρει το zoosos.gr.

Το σκυλάκι παρελήφθη βαρύτατα τραυματισμένο από ασθενοφόρο του ΔΙΚΕΠΑΖ και στη συνέχεια χειρουργήθηκε.

Ο σκύλος ονομάζεται Έκτορας και όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας - Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, το πρωί κατάφερε να σηκωθεί και μάλιστα έφαγε λίγο. «Ελπίζουμε», έγραψε στο Facebook.

Δείτε βίντεο: Ποιος είναι ο καθηγητής που βασάνισε τον σκύλο στη Νίκαια-  Οργή των κατοίκων έξω από το σπίτι του
Ποιος είναι ο καθηγητής που βασάνισε τον σκύλο στη Νίκαια - Οργή των κατοίκων έξω από το σπίτι του



Ειδήσεις σήμερα:

Η τραγική ζωή της άγνωστης κόρης της Σοφίας Βέμπο

Κωνσταντίνος Κουλουβάτος: Έφυγε ο τελευταίος της δυναστείας των ξενοδοχείων «Αμαλία»

Ξύλο και βρισιές από τον Μέσι: «Άντε να πεθάνεις μ…, της μάνας σου το...» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης