Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα Κατεχόμενα - Σε εξέλιξη η άσκηση Κύπρου-Βρετανίας

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στα Κατεχόμενα - Σε εξέλιξη η άσκηση Κύπρου-Βρετανίας

Η Τουρκία, όπως αναφέρει, συνεχίζει την άσκηση «χρησιμοποιώντας τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει τοπικά και εθνικά»

USS_Ronald_Reagan_aircraft_carrier-1024x683
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται, σήμερα, η άσκηση «Καταιγίδα Μεσογείου», η οποία διεξάγεται στην Κατεχόμενη Κύπρο με τη συμμετοχή της Τουρκίας μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι η άσκηση έρευνας και διάσωσης του «μάρτυρα Τζενγκίζ Τοπέλ» εκτελείται όπως είχε προγραμματιστεί κάθε χρόνο σε θάλασσα, αέρα και ξηρά και σήμερα πραγματοποιείται το σκέλος που αφορά την θάλασσα.

Η Τουρκία, αναφέρεται, συνεχίζει με επιτυχία την άσκηση όπως είχε προγραμματισθεί χρησιμοποιώντας τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει τοπικά και εθνικά.

Σε δηλώσεις του, χθες, μετά την έναρξη της άσκησης, ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος» του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ χαιρέτισε την έναρξη της κοινής άσκησης με την Τουρκία, αναφέροντας ότι παρά το ότι τάσσονται υπέρ της ειρήνης της συμφιλίωσης και της φιλίας, είναι αποφασισμένοι, όπως είπε να συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματά και συμφέροντα τους.

Την ίδια ώρα διεξάγεται στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου άσκηση έρευνας και διάσωσης των κυπριακών και των βρετανικών δυνάμεων.

Ειδήσεις σήμερα

Μεταναστευτικό: Αυτό είναι το σχέδιο για τη θωράκιση του Έβρου

Ελληνοτουρκικά: «Η Ελλάδα αποκτά συμμάχους, η Τουρκία απομονώνεται» γράφει το Bloomberg

Θεσσαλονίκη: Επίθεση από αγέλη σκύλων δέχτηκε 17χρονη - Τη δάγκωσαν 58 φορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης