Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο «συγκάτοικοι» του Σομαλού στη Μόρια

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα δύο «συγκάτοικοι» του Σομαλού στη Μόρια

Πέντε μέρες βρισκόταν με συμπτώματα έξω από το ΚΥΤο 40χρονος Σομαλός - Πάνω από 100 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μυτιλήνη

moria_7
Συνολικά πέντε μέρες με συμπτώματα κορωνοϊού παρέμεινε σε σκηνή έξω από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών στη Μόρια, ο 40χρονος Σομαλός, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ήδη γίνεται σαφάρι ελέγχων και ιχνηλατήσεων στο σημείο, τόσο από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπως επίσης και από αστυνομικούς για να διαπιστώσουν τις επαφές του Σομαλού, αλλά και των δύο ατόμων που ήταν μαζί του και έχουν μπει από την πρώτη στιγμή σε καραντίνα.

Από τη Λέσβο στην Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος έλαβε άσυλο και στις 17 Ιουλίου αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να βρει δουλειά. Στα μέσα Αυγούστου πήγε στον Άλιμο να ζητήσει στέγη από κάποια δομή μεταναστών, αλλά δεν βρήκε άκρη.

Ο πρόσφυγας γύρισε - άτυπα - πίσω στο νησί, λαμβάνοντας την απόφαση να μείνει σε σκηνή έξω από τη Δομή Φιλοξενίας. Κοντά του ήταν ακόμη δύο άτομα, τα οποία συνάντησε στις 21 Αυγούστου. Στις 28 ανέβασε πυρετό και χθες μετέβη άμεσα στο ιατρείο που διαθέτει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Από εκεί κρίθηκε απαραίτητο να διακομισθεί άμεσα στο Βοστάνειο νοσοκομείο του νησιού.

«Ήρθε στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται στην κλινική Covid που έχουμε. Το νοσοκομείο έχει σχέδιο και ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής. Είχε τα συμπτώματα και του έγινε το τεστ», δήλωσε στο protothema.gr, ο Στρατής Κλεάνθης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείο. Όπως μας εξήγησε ο κ. Κλεάνθης ήδη έχουν μπει σε καραντίνα τα δύο άτομα τα οποία ήταν μαζί του.

«Χθες αισθάνθηκε αδιαθεσία έχοντας κάποια συμπτώματα. Επισκέφθηκε το ιατρείο εκεί δίπλα στο ΚΥΤ και από εκεί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης», είπε από τη μεριά του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και συνέχισε: «Λαμβάνονται δείγματα από μεγάλο πληθυσμό διαμενόντων στο ΚΥΤ και δίπλα από το ΚΥΤ. Ιχνηλατούνται στη συνέχεια τα άτομα τα οποία ήταν πλησίον της σκηνής αυτής».

Κλείσιμο
Ήδη το νησί μετράει πάνω από 100 κρούσματα κορωνοϊού. Συνολικά 17 άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο ενώ άλλοι έξι ασθενείς έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Κέρκυρα: Έψαξαν και σκάφος Βρετανού εκατομμυριούχου για τον θάνατο της 60χρονης

Μύκονος: Κρούσματα και λουκέτα σε Nammos, Scorpios - Αγωνία για 100 εργαζόμενους που έφυγαν πριν τους ελέγχους

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τον ξυλοδαρμό 13χρονης από 17χρονες - Την χτυπούσαν για 15 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης