Από το Νοσοκομείο Λαμίας και τον ΕΟΔΥ έχουν γίνει πάνω από 40 τεστ που αφορούν άμεσες επαφές των Πακιστανών κρατουμένων
Απολύμανση χώρων και δειγματοληψίες στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας που ήρθαν σε επαφή με τον αλλοδαπό κρατούμενο που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στο Αστυνομικό Μέγαρο στη Λαμία.
Για τη διενέργεια των τεστ ήρθαν τα ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μετά από παρέμβαση τόσο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, όσο και του Δημάρχου Λαμιέων Θύμιου Καραΐσκου που μερίμνησαν και για το κομμάτι της απολύμανσης.
«Είναι λογικό να υπάρχει μια αναστάτωση στους συναδέλφους», λένε στην κάμερα του LamiaReporto Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Μπράνης, αλλά και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Νίκος Τριανταφύλλης, οι οποίοι ωστόσο παρουσιάστηκαν αισιόδοξοι για τα αποτελέσματα μετά και τα χθεσινά νέα από τα αρνητικά τεστ των τριών πρώτων αστυνομικών που είχαν άμεση επαφή με το περιστατικό.
Επισημαίνουν πάντως την ανάγκη λήψης μέτρων αυτοπροστασίας, όπως και τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων σε υπηρεσίες, όπως η αστυνομία, που έχουν άμεση επαφή με τον κόσμο.
Συνολικά από το Νοσοκομείο Λαμίας και τον ΕΟΔΥ έχουν γίνει πάνω από 40 τεστ που αφορούν άμεσες επαφές των Πακιστανών κρατουμένων, καθώς και αστυνομικών των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη σύλληψη και την κράτησή τους.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.