leoforeia_main

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ενίσχυση των δρομολογίων μετά τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Μεταφορών - Σύμπραξη με ΚΤΕΛ για ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής

Προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συγκεκριμένα σε Μετρό και Λεωφορεία ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. 

Τα τρία άμεσα μέτρα και τρεις μεσοπρόθεσμες ενέργειες για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών, με στόχο να αυξηθούν τα δρομολόγια, αλλά και να αντιμετωπιστούν χρόνιες παθογένειες, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μετά τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ειδικότερα τις εξής τρεις άμεσες ενέργειες:

· Πρώτον: Άμεση προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων, ηλικίας μέχρι 10 ετών, με leasing. Ο διαγωνισμός θα είναι στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο. Γεγονός που σημαίνει περισσότερα δρομολόγια, περισσότερες θέσεις καθήμενων, λιγότερη ταλαιπωρία, λιγότερη διασπορά του ιού.

· Δεύτερον: 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ, σε ειδικότητες αιχμής, με διαδικασίες fast track, αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ.

· Τρίτον: Ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια με αναδιάταξη των δρομολογίων της ΟΣΥ και σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ, μέσω ΣΔΙΤ. Έτσι θα ενισχυθεί άμεσα η ΟΣΥ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση.
mitsotakis-metaforwn__3_

Προανήγγειλε, επίσης, τρεις μεσοπρόθεσμες ενέργειες, που θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης:

· Πρώτον: Αναβάθμιση 15 συρμών που κινούνται στη Γραμμή 1 του Μετρό.

· Δεύτερον: Αγορά επτά συρμών για τις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό.

· Τρίτον: Προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα για την Αθήνα ο διαγωνισμός θα αφορά στην προμήθεια περίπου 1000 σύγχρονων οχημάτων. Στόχος είναι η προκήρυξη για τα πρώτα 600 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο και τα 300 εξ αυτών να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2021.

«Οι στόχοι που θέσαμε είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι: Περισσότερο προσωπικό. Περισσότερα και καλύτερα οχήματα. Καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Επισήμανε ότι άμεσα θα γίνει πιο ανθρώπινη η κατάσταση και μεσοπρόθεσμα θα αποκτήσουμε τις αστικές συγκοινωνίες που πραγματικά αξίζουν στους πολίτες, ενώ ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την καθημερινή τους προσπάθεια.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κ. Καραμανλή:

«Η κατάσταση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι δύσκολη και δεν σκοπεύω να την ωραιοποιήσω. Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συσσωρευμένες παθογένειες και την απόλυτη εγκατάλειψη 4,5 ετών.

Βέβαια τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει το χθες. Τους ενδιαφέρουν οι λύσεις. Ιδίως σήμερα, που η πανδημία έχει θέσει νέα δεδομένα και νέες απαιτήσεις.
mitsotakis-metaforwn__2_

Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, κάνουμε μια καθημερινή διαχείριση κρίσης. Την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ξέρετε, λάβαμε κάποια έκτακτα μέτρα, ανακαλέσαμε άδειες του προσωπικού και ήδη τα δρομολόγια τις πρώτες μέρες του Αυγούστου έχουν πυκνώσει ξανά. Ιδίως στο μετρό.

Γνωρίζω ότι αυτό δεν είναι αρκετό για τους πολίτες. Άρα δεν είναι αρκετό και για εμάς.

Ο Πρωθυπουργός, μάς έκανε την τιμή να μας επισκεφτεί σήμερα στο Υπουργείο κι αυτό επιβεβαιώνει το προσωπικό του ενδιαφέρον και την αποφασιστικότητά του να βρεθούν άμεσα λύσεις. Πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω πόσο βαθιά τον ενδιαφέρει να βρεθούν λύσεις. Σήμερα προήδρευσε μιας πολύ γόνιμης σύσκεψης που πραγματοποιήσαμε με τους επικεφαλής των αρμόδιων φορέων.

Οι αστικές συγκοινωνίες αποτελούν δημόσιο αγαθό και υποχρέωση μας είναι να τις κάνουμε κάθε μέρα και καλύτερες.

Οι στόχοι που θέσαμε είναι συγκεκριμένοι και μετρήσιμοι:

· Περισσότερο προσωπικό.

· Περισσότερα και καλύτερα οχήματα.

· Καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη.

Το σχέδιο δράσης στο οποίο έχουμε καταλήξει, περιλαμβάνει μέτρα άμεσα, αλλά και μεσοπρόθεσμα. Ξεκινώ από τα άμεσα.

· Πρώτον: Άμεση προμήθεια 300 σύγχρονων λεωφορείων με leasing. Ο διαγωνισμός θα είναι στον «αέρα» τον Σεπτέμβριο. Άρα περισσότερα δρομολόγια, περισσότερες θέσεις καθήμενων, λιγότερη ταλαιπωρία, λιγότερη διασπορά του ιού. Τα οχήματα αυτά θα είναι έως 10 ετών.

· Δεύτερον: 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ. Άμεσα. Και μάλιστα κατόπιν έγκρισης του Πρωθυπουργού με fast track διαδικασίες, τηρώντας όμως πλήρως τα κριτήρια προσλήψεων του ΑΣΕΠ. Σε ειδικότητες αιχμής, στις οποίες υπάρχει ανάγκη, δηλαδή στο προσωπικό πεδίου.

· Τρίτον: Ενίσχυση της προσφοράς σε δρομολόγια. Στην κεντρικότερη ζώνη, στον πυκνό αστικό ιστό, που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, αναδιατάσσουμε και κάνουμε πολύ πιο πυκνά τα δρομολόγια της ΟΣΥ. Και στην περιφερειακές και ενδοδημοτικές διαδρομές, ενισχύουμε την προσφορά σε σύμπραξη με τα ΚΤΕΛ. Έτσι, ενισχύουμε άμεσα την ΟΣΥ με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση.
mitsotakis-metaforwn__1_

Πάμε τώρα στις μεσοπρόθεσμες ενέργειες. Είναι άλλες τρεις και σημειώνω εξαρχής ότι όλες θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης:

· Πρώτον: Αναβάθμιση 15 συρμών που κινούνται στη Γραμμή 1 του Μετρό.

· Δεύτερον: Αγορά επτά συρμών για τις Γραμμές 2 και 3. Οι δύο αυτές ενέργειες, επειδή όπως καταλαβαίνετε είναι πιο σύνθετες, απαιτούν περίπου μια τριετία.

· Και βέβαια η τρίτη μεσοπρόθεσμη κίνηση, είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Για την Αθήνα θα είναι περίπου 1000. Από αυτά, 250 θα είναι Diesel Euro VΙ, 350 φυσικού αερίου και 400 ηλεκτρικά. Όλα δηλαδή σύγχρονα και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Η προμήθεια θα γίνει σε δύο φάσεις. Ο στόχος μας είναι η προκήρυξη για τα πρώτα 600, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο, τα 300 εκ των οποίων να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το τέλος του 2021.

Κλείνοντας, θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς για την καθημερινή τους προσπάθεια. Αυτοί κρατάνε τα μέσα σε λειτουργία. Ακόμα και εν μέσω καραντίνας αυτοί κράτησαν την πόλη ζωντανή.

Σας ανέφερα ένα λεπτομερές και καλά μελετημένο σχέδιο τριών άμεσων και τριών μεσοπρόθεσμων μέτρων για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών και την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών τους.

Επισημαίνω: 11 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις στο μετρό. 13 χρόνια δεν έχει γίνει ούτε μια πρόσληψη στα λεωφορεία. 11 χρόνια δεν έχει αγοραστεί ούτε ένα λεωφορείο.

Σήμερα, οι κατευθύνσεις και οι εντολές που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός είναι σαφείς. Σπάμε έναν κύκλο υποεπένδυσης μεγαλύτερο των 10 ετών. Επενδύουμε πάνω από μισό δισ. ευρώ στις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου.

Ο άμεσος στόχος είναι να δώσουμε μια ανακούφιση στους πολίτες. Να γίνει πιο ανθρώπινη η κατάσταση. Και ο μεσοπρόθεσμος, να αποκτήσουμε τις αστικές συγκοινωνίες που πραγματικά αξίζουν στους πολίτες. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ επαναφέρει τη νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο

Αυτός είναι ο χάρτης της συμφωνίας Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ


Τι σημαίνει η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την ΑΟΖ  
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Amerikanos

Να δουμε που θα ψαχνευε την ψηφο σας στις επομενες εκλογες

GA

( ξερω οτι οταν σου θίγω υπουργους του κυριακου δεν τα δημοσιευεις)..τι να πει η θεσσαλονικη με αυτον τον αχρηστο υπουργο που τυγχανει και βοριοελλαδιτης, τρομαρα του? εσεις στην αθηνα απο ολα τα καλουδια..θα μου πει καποιος θιγόμενος απογονος του περικλη,εμεις ειμαστε πρωτευουσα 5.000.000 ατομα..ναι ρε συ αλλα με τα μετρο σας με τον ηλεκτρικο σας με τον προαστιακο σας με τα τραμ σας με τα αστικα σας..εμεις ? αντε βαλε 1.500.000 καρντασια μονο με 200 αστικα? τι αχρηστος υπουργος ειναι αυτος ο μεταφορων? 1 χρονο ΝΔουλα και μισο και παραπανω χρονο που ηξεραν για τον διαλυμένο και ταλαιπωρημενο ΟΑΣΘ και ακομα τιποτα..καντον ρε παλι ιδιωτικο..δωστα ολα..εστω και στο ΚΤΕΛ..οπως εκανες στο 30% τωρα..μετα μας θεριζει η αρρώστια..τι να μη μας θερισει οταν στηβαζονται 100 ατομα σε ενα αστικο που περναει καθε μιση ωρα? ξυπνα ρε κυριακο..κανε κατι ..θα ψοφησουμε απο την αρρωστια..τι να σου κανουν οι μασκες οταν γινομαστε σαρδελες? ξερω οτι επεσε μεγαλο κλαμα να τον κανεις υπουργο αλλα θα μας πεθανει γμτ..παρε λεωφορεια σωσε μας

Κορίνα

Αφού λόγω κορονοιου τα ΜΜΜ δεν δούλευαν 2 μήνες κι αυτό θα ξαναγινει, τι θα τους προσλάβουν, για να κάθονται;

OK

Αντί να αγοράζουν λεωφορεία και να προσλαμβάνουν οδηγούς, έβαζαν πορτάκια χωρίς πραγματικό νόημα στους σταθμούς. Αντί να πάρουμε λεωφορεία (μισό - ένα δις), συζητάμε να αγοράσουμε 2 φρεγάτες από την Γαλλία, με κόστος 3 δις αν θυμάμαι καλά.

iam

ποιος θα πληρώνει αυτό το παμφάγο δημόσιο ;;;..... δημόσιοι, δημοτικοί, μετακλητοί, βουλευτές, υπουργοί συνέχεια αυξάνονται...... το ωραίο είναι ότι τους ψηφίσαμε για να φύγουν οι συριζαίοι και κάνουν χειρότερα ......το 200% χρέος είναι ευκολάκι για την κυβερνησάρα μας..... πάμε για 300% .....τι τους νοιάζει .......αυτοι είναι βολεμένοι και εθισμένοι με τις θεσάρες και τις μισθάρες τους

κα

Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα! Περιμένω το Χατζηδάκη να μας πει στις εκλογές που έρχονται τη γνωστή ιστορία για μικρούς νεοφιλελέδες με τον Οργανισμό Λίμνης Κωπαΐδας.

LOL!

Έρχονται καινούργια λεωφορεία λέει. Μεταχειρισμένα 10ετιας με leasing. Αυτοί οι 655 που θα προσληφθούν, πιθανόν να είναι με κομματικά κριτήρια. Όσο για τα υπόλοιπα... Καλό 2030.

ftemp4

Γιαυτό αναβάθμισες τον φιλελε σκυλακάκη; Για να κάνεις προσλήψεις στο δημόσιο. Αυτό το λέμε ξεκάρφωμα στο χωριό μου Κυριάκο.

Βανια

Ναι καλα μας πεισατε. Θα βγει ο διαγωνισμος στο αερα σεπτεμβρη οπότε καλο οκτωβρη και αν μεχρι τοτε παστωνομαστε ολοι σε μετρο κ λεωφορεια

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στριμώχνεσαι από την αρχή της κρίσης, έφαγες τον γαϊδαρο, η ουρά σε πείραξε; Υπομονή.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ.

Λυπάμαι κύριοι αλλά είναι αυτό το επιτελικό κράτος; Ο Πρωθυπουργός ναασχολείται με προσλήψεις οδηγών για τα ΜΜΜ; Αυτός κύριοι είναι μεσαιωνας. Στην πολιτισμένη Ευρώπη αυτή είναι δουλειά του Δημάρχου ή το πολύ πολύ του Περιφεριαρχη και σε κρατικό επίπεδο του υπ. Συγκοινωνιών.Μου φαίνεται ότι οι υπουργοί χωρίς άδεια Πρωθυπουργού δεν επιτρέπεται ούτε να βηξουν ούτε.... τίποτα άλλο να κάνουν.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης