Με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν αντιμέτωποι λουόμενοι στο λιμανάκι της Αγίας Άννας στη Νάξο, όταν μια θαλάσσια χελώνα καρέτα-καρέτα βγήκε στην ακτή τραυματισμένη στα πίσω πόδια από αγκίστρια ψαράδων.
Το ερπετό είναι αρσενικό περίπου 60 κιλών. Λουόμενοι έσπευσαν να του προσφέρουν βοήθεια, με νερό και δροσερές πετσέτες, καλώντας ταυτόχρονα το λιμενικό όπου και το παρέλαβε.
Η θαλάσσια χελώνα θα οδηγηθεί στον κτηνίατρο προκειμένου να αφιαρεθούν τα αγκίστρια και να χορηγηθεί φάρμακο και σε δυο με τρεις μέρες θα οδηγηθεί ξανά στην θάλασσα. Αξίζει να σημειωθεί πως την καλοκαιρινή περίοδο οι ερασιτέχνες ψαράδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς στα νησιά του Αιγαίου υπάρχουν δεκάδες επισκέψεις από χελώνες καρέτα-καρέτα αλλά και φώκιες.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι