Πειραιάς: «Λουκέτο» σε τζαμί δίχως άδεια

Πειραιάς: «Λουκέτο» σε τζαμί δίχως άδεια

Το ειδοποιητήριο παρέδωσε την Τρίτη η αστυνομία - Πώς αντέδρασε η μουσουλμανική ένωση

peiraias_tzami
Ειδοποιητήριο για κλείσιμο τζαμιού χωρίς άδεια στον Πειραιά έδωσε σήμερα η Αστυνομία. Είχαν προηγηθεί παράπονα περιοίκων και ακολούθησε έλεγχος από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε καμία άδεια Ευκτήριοι Οίκου για τον συγκεκριμένο χώρο. Από την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων έχουν χορηγηθεί άδειες Ευκτήριων Οίκων για 7 τζαμιά αλλά και για άλλα θρησκεύματα όπως βουδιστές , μάρτυρες του Ιεχωβά , που έχουν ζητήσει άδεια λειτουργίας Ευκτήριων Οίκων.

Το ειδοποιητήριο δόθηκε για θρησκευτικό χώρο λατρείας των Μουσουλμάνων στο Πειραιά με το όνομα Αλ Ανδαλούς .

Τι λέει η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος

Σε ανακοίνωση της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος αναφέρεται: «Σας ανακοινώνουμε μετά λύπης πως λάβαμε ειδοποίηση από την αστυνομία για οριστικό κλείσιμο ενός από τους παλαιότερους χώρους προσευχής στην πρωτεύουσα, κατ' εντολή του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων. Δεν υπήρξε καμιά διαπραγμάτευση με το υπουργείο προκειμένου να βρεθεί μία ικανοποιητική λύση για όλους, παρά διαταγή για άμεσο κλείσιμο. Ο χώρος που ονομάζεται Αλ Αντάλους (Ανδαλουσία) βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά από το 1989 και φιλοξενεί κατοίκους, επισκέπτες και τουρίστες του λιμανιού. Δεν υπήρξε ποτέ αυτές τις δεκαετίες κανένα παράπονο ή πρόβλημα, και πολλά ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις έγιναν εκεί. Τώρα οι πιστοί καλούνται να προσευχηθούν μαζικά εκτός Πειραιά.

Η Μουσουλμανική Ενωση Ελλάδος πάντοτε αγωνίστηκε για την Ορατότητα των Μουσουλμάνων της Προσευχής θεωρούμε ότι η αποδοχή και η αναγνώριση προάγεια την κοινωνία, για αυτό πιστεύουμε πως αυτό το απροσδόκητο κλείσιμο είναι μία συμβολική πράξη της Πολιτείας που στοχεύει στην καταπίεση της θρησκευτικής έκφρασης όταν αυτή δεν προέρχεται από την επικρατούσα θρησεκία. Το γεγονός είναι ότι η προσευχή των Μουσουλμάνων δεν σταματά , οι πιστοί θα εξακολουθήσουν να προσεύχονται είτε σε γνωστό δημόσιο χώρο είτε σε άγνωστο ιδιωτικό χώρο. Οι αρχές θα έπρεπε να ενθαρρύνουν την ορατή λατρεία αντί να κλείνουν δημοφιλείς χώρους που φυσιολογικά θα αντικατασταθούν από ιδιωτικούς χώρους. Αυτή πρακτική κάνει τους πιστούς δύσπιστους απέναντι στο κράτος και αυτό μας ανησυχεί βαθιά, Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίσαμε από κοινού όλα αυτά τα χρόνια θα αντικατασταθεί από καχυποψία και αυτό δεν τιμά τα τόσα χρόνια καλής συνεργασίας που απέφερε μηδενικά προβλήματα στην κοινωνία. Αντιλαμβανόμαστε δυστυχώς ότι οι Μουσουλμάνοι απέχουν πού από την ισότητα στον νόμο και την κοινωνία».

Ειδήσεις σήμερα

Αυτή είναι η 33χρονη που απήγαγε τη 10χρονη Μαρκέλλα στη Θεσσαλονίκη

Όταν ο Δημήτρης Κουφοντίνας κυκλοφορούσε επι ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσά μας

Αποκάλυψη: Ελλάδα - Γυναίκες μετά από σεξ αποκτούν αυτοκίνητα από άντρες με νάρκωση...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης