Κύπρος: Ποινή φυλάκισης 14 χρόνων σε 46χρονο για σεξουαλική κακοποίηση τεσσάρων κοριτσιών
Ο 46χρονος προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια, τους έδειχνε πορνογραφικό υλικό, τα κακοποιούσε και κινηματογραφούσε τις πράξεις του
Μανώλης Καλατζής
Το Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 14 ετών, σε έναν 46χρονο, μετά από παραδοχή, για αδικήματα που αφορούν σεξουαλική κακοποίησητεσσάρων ανήλικων κοριτσιών, μεταξύ Ιουλίου 2014 και Αυγούστου 2017.
Παράλληλα εκδόθηκε διάταγμα με το οποίο μεταξύ άλλων, απαγορεύεται στον 46χρονο για τα επόμενα 20 χρόνια από σήμερα, να προσφέρει οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε παιδιά, να εργοδοτηθεί ή να απασχοληθεί σε χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά και να διαμένει σε χώρο διαμονής παιδιών ή σε χώρο ο οποίος γειτνιάζει με τον τόπο άλλων παιδιών, είτε με οργανωμένους χώρους όπου βρίσκονται ή συχνάζουν παιδιά.
Ο 46χρονος προσέγγιζε τα ανήλικα κορίτσια, τους έδειχνε πορνογραφικό υλικό, τα κακοποιούσε και κινηματογραφούσε τις πράξεις του.
Στην ανακοίνωση του το Κακουργιοδικείο αναφέρει ακόμα ότι «κατά την επιβολή της ποινής έλαβε υπόψη μεταξύ άλλων, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου καθώς και την παραδοχή του που είχε σαν αποτέλεσμα να μην κληθούν ως μάρτυρες τα ανήλικα θύματα και να καταθέσουν ενώπιον του Δικαστηρίου, κάτι που αναγνωρίζεται από τη νομολογία ως μετριαστικός παράγοντας».
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.