Καιρός: Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες την Τετάρτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Καιρός: Βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες την Τετάρτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πρόγνωση του καιρού έως και την Παρασκευή - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairiko_main
Η θερμοκρασία μπορεί να ανέβηκε και τα διαστήματα ηλιοφάνειας να έχουν αυξηθεί, η άνοιξη ωστόσο έχει... ανάγκες και αναζητά την εκπλήρωσή τους στον άστατο καιρό. Βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες και μικρή ενίσχυση των ανέμων προβλέπεται για σήμερα Τετάρτη, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις, όπου στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά θα αυξηθούν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και τη Θράκη, τις θερμές ώρες της ημέρας στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο και μετά το απόγευμα στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά περιμένουμε την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 7 έως 20 βαθμούς), 14 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 12 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 26 βαθμούς), 15 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 25 βαθμούς στην Κρήτη, 12 έως 23 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, με εξαίρεση το Βορειοδυτικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο γενικά από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα αυξηθούν περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους 4-5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης.

Κλείσιμο
Νεφώσεις σταδιακά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, όπου μετά το μεσημέρι θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

kairiko_map_wen

Η κακοκαιρία κατεβαίνει νοτιότερα την Πέμπτη

Την Πέμπτη αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο και τη νότια νησιωτική χώρα και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

kairiko_map_thu

Βελτίωση την Παρασκευή με λίγες τοπικές βροχές στα Δωδεκάνησα

Την Παρασκευή αναμένονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα βορειοανατολικά τις απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της.

kairiko_map_fri

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 2.333 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - Πάνω από 71.000 συνολικά τα θύματα

Κορωνοϊός - Μεξικό: 236 νεκροί και 1.120 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Βραζιλία: «Βουλιάζει» στην πανδημία - 600 νεκροί σε ένα 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης