ΘΕΜΑ 104.6: Ο Γιάννης Σαββιδάκης ερμηνεύει το νέο τραγούδι από την εκπομπή «Μεταξύ σοβαρού κι αστείου»

ΘΕΜΑ 104.6: Ο Γιάννης Σαββιδάκης ερμηνεύει το νέο τραγούδι από την εκπομπή «Μεταξύ σοβαρού κι αστείου»

Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης μιλά στους Χρήστο Αηδόνη και Γιώργο Χατζή το Σάββατο 2 Μαίου (5–6 μμ)  -«Βάλε φωτιά» του Απ. Σταγιάννη το δεύτερο τραγούδι που μελοποιείται μέσα από την εκπομπή του ΘΕΜΑ 104.6 για την ανάδειξη νέων στιχουργών

savvidakis-2
Ο Γιάννης Σαββιδάκης είναι ο δεύτερος καλλιτέχνης που συνεχίζει την προσπάθεια , που υιοθέτησε το ΘΕΜΑ 104.6 μέσα από την εκπομπή «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου», που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι Χρήστος Αηδόνης και Γιώργος Χατζής και έχει ως σκοπό την ανάδειξη νέων στιχουργών.

Ο καταξιωμένος τραγουδιστής θα ερμηνεύσει σε πρώτη μετάδοση, στην εκπομπή του Σαββάτου 2 Μαΐου, το νικητήριο τραγούδι του Απριλίου «Βάλε φωτιά», σε στίχους του Απόστολου Σταγιάννη και μουσική των Χρήστου Αηδόνη και Γιώργου Χατζή.
THEEAS

Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα- προσπάθεια των δύο παραγωγών που σπάει τα κοντέρ των ραδιοκυμάτων και προσελκύει συνεχώς το ενδιαφέρον των νέων δημιουργών αλλά και καταξιωμένων καλλιτεχνών που στέκονται αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.

Μετά τον Μπάμπη Στόκα που ερμήνευσε το πρώτο νικητήριο τραγούδι του Μαρτίου με τίτλο «Απόψε νύχτωσε νωρίς», ο Γιάννης Σαββιδάκης συνεχίζει το εγχείρημα. Το «Βάλε φωτιά», σε στίχους του Απόστολου Σταγιάννη είναι το νικητήριο τραγούδι του δεύτερου διαγωνιστικού κύκλου: οι προτεινόμενοι στίχοι κάθε μήνα, μπαίνουν σε ψηφοφορία στη σελίδα της εκπομπή στο Facebook «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου» και το κοινό αποφασίζει απευθείας και αδιαμεσολάβητα το καλύτερο.

Οι στίχοι του νικητή κ. Σταγιάννη επιλέχθηκαν λοιπόν από το κοινό, στη δεύτερη ψηφοφορία, μελοποιήθηκαν και – παρά τα εμπόδια που υπήρξαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των αυξημένων περιορισμών – η ηχογράφηση ολοκληρώθηκε!!!

Οι μουσικοί που συμμετείχαν είναι:

Κιθάρες, λαούτο ούτι, μπαγλαμά/ Κωνσταντίνος Βελιάδης

Μπάσο/Μπάμπης Μαρκουλής

Κλείσιμο
Βιολί,κρουστά, πλήκτρα/ Γιώργος Χατζής

κρουστά/ Γιάννης Χατζής

Μίξη -mastering /Χρήστος Ταμπουρατζής

Την ενορχήστρωση- ηχογράφηση επιμελήθηκε ο Γιώργος Χατζής βραβευμένος μουσικοσυνθέτης με Global Μusic Αward

Επιμέλεια lyric video/ Γιώργος Οικονομέας

Επιμέλεια παραγωγής/ Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Χατζης

Παραγωγή/ Cicadart

Πρόκειται για μία προσέγγιση- έκπληξη μια και ο Γιάννης Σαββιδάκης ερμηνεύει ένα μουσικό θέμα διαφορετικό από αυτά που είχαμε ακούσει στο παρελθόν.

Ο γνωστός καλλιτέχνης που άφησε την σφραγίδα του με τις μοναδικές του ερμηνείες σε τραγούδια, όπως Δέκα μάγισσες, το κορίτσι μου κοιμάται , η μαγεμένη σου ματιά κ.α πολλά από τα οποία έγραψε ο ίδιος ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μιας ξεχωριστής συνεργασίας με τους δύο παραγωγούς.

Μια συνεργασία που ακουμπά τις ρίζες της από την δεκαετία του 1980 μια και ο Γιάννης Σαββιδάκης και ο Χρήστος Αηδόνης υπήρξαν συμφοιτητές για τέσσερα χρόνια.

Ρεκόρ συμμετοχής στην ψηφοφορία

Οι στίχοι του τραγουδιού «Βάλε φωτιά» κέρδισαν σε μία πολύ δύσκολη ψηφοφορία, με ισχυρό ανταγωνισμό από άλλους νέους φερέλπιδες στιχουργούς απ’ όλη την Ελλάδα.

Είναι εντυπωσιακό πως στην συγκεκριμένη ψηφοφορία, πήραν μέρος σχεδόν 5000 (!!!!) άτομα από 28 χώρες, ένας αριθμός πρωτοφανής για ραδιοφωνική εκπομπή.

Συμμετείχαν 31 στιχουργοί ξεπερνώντας τους αριθμούς του πρώτου διαγωνιστικού κύκλου, στον οποίο είχαν δηλώσει συμμετοχή 20 στιχουργοί και ψήφισαν 1738 άτομα από 19 χώρες σε όλο τον κόσμο - όπως Γερμανία, Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Βέλγιο Ρουμανία Αίγυπτο κ.α.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με στόχο να αναδειχθούν νέα ταλέντα στη στιχουργική. Όλα τα νικητήρια κομμάτια μελοποιούνται στη συνέχεια και ερμηνεύονται από γνωστούς και κορυφαίους καλλιτέχνες, οι οποίοι συνδράμουν την προσπάθεια ενίσχυσης του ελληνικού τραγουδιού.

Σκοπός της εκπομπής Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου και του ΘΕΜΑ 104.6 είναι να κυκλοφορήσει και δίσκος με όλες τις νέες δημιουργίες, που θα προκύψουν από τον πρωτότυπο αυτό διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή, που ξεκίνησε στις 8 Φεβρουαρίου, από την πρώτη στιγμή προσέλκυσε το ενδιαφέρον των νέων στιχουργών αλλά και ενός ευρύτερου ακροατηρίου μιας και μέσα από έναν ιδιαίτερο, σκωπτικό τρόπο προσεγγίζει θέματα της επικαιρότητας και του πολιτισμού.

Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Σάββατο 5-6μμ και μπορεί κανείς να καταθέτει τους στίχους του στη σελίδα στο facebook «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου» - στην οποία πηγαίνετε και μέσω της κεντρικής σελίδας του ραδιοφώνου ΘΕΜΑ 104.6

Ο διαγωνισμός της εκπομπής γίνεται με την υποστήριξη της Active Business Services (ABS),συνοδοιπόρου στην ανάδειξη νέων ταλέντων.

Στείλτε τους στίχους σας στη σελίδα της εκπομπής στο Facebook «Μεταξὐ Σοβαρού και Αστείου στους 104,6» ή στο stixos1046@yahoo.com και γίνετε πρώτο θέμα στο ελληνικό πεντάγραμμο!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης