Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο «βασιλιάς» της οθόνης

Τιμοτέ Σαλαμέ: Ο «βασιλιάς» της οθόνης

Μια δραματική ταινία εποχής, ένα υπερδιάσημο καστ και η δημοφιλέστερη πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης κάνουν τον Σαίξπηρ μοντέρνο

salame-0
Η εξουσία για τον Ερρίκο Ε’ είναι μοναχική, καταθλιπτική και βίαιη. Ο Τιμοτέ Σαλαμέ πρωταγωνιστεί στο ιστορικό δράμα που σκηνοθετεί ο Ντέιβιντ Μισό για το Netflix και βάζει στο μάτι άλλη μια οσκαρική υποψηφιότητα με το «The King». Η ιστορία είναι γνωστή: ένας πεισματάρης πρίγκιπας αποκτά πολιτική δύναμη μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Η ταινία επικεντρώνεται στον νεαρό βασιλιά αλλά και στις εντάσεις και τις πολιτικές αναταράξεις που συνοδεύουν τον θρόνο. Οπως αποκαλύπτουν παπαρατσικά ενσταντανέ, ο Τιμοτέ είναι ζευγάρι με την εντυπωσιακή κόρη του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, που στην ταινία υποδύεται την Αικατερίνη του Βαλουά. Η προηγούμενη φερόμενη ως σχέση του, δε, ήταν με την κόρη της Μαντόνα, Λούρδη.

Ο Τιμοτέ Σαλαμέ, ο οποίος συμμετείχε στο «Μια βροχερή μέρα στη Νέα Υόρκη» του Γούντι Αλεν, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει ολόκληρο το ποσό που έλαβε για να παίξει στην ταινία στους οργανισμούς Time’s Up, RAINN (στο Εθνικό Δίκτυο κατά του Βιασμού, της Κακοποίησης και της Αιμομιξίας) και στο κέντρο LGBT της Νέας Υόρκης.

Εκανε την πρώτη του εμφάνιση με έναν ρόλο οκτώ επεισοδίων στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Homeland». Αυτή τη στιγμή είναι 23 ετών, θεωρείται από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα αστέρια του Χόλιγουντ, ήδη διεκδίκησε Οσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA για την ερμηνεία του στο «Να με Φωνάζεις με τ’ Ονομά σου», ενώ ξεχώρισε και με τον ρόλο του στο φιλμ «Beautiful Boy». Η μητέρα του υπήρξε διάσημη χορεύτρια στο Μπρόντγουεϊ, ενώ η μεγαλύτερη αδελφή του Πολίν είναι επίσης ηθοποιός στο Παρίσι.

Κλείσιμο
Στο πρόσφατο Φεστιβάλ της Βενετίας έκλεψε τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί με τις εκκεντρικές επιλογές του που επαναπροσδιορίζουν το αντρικό στυλ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ