Όπως είπε από τον Λευκό Οίκο, ενώ έβαζε την υπογραφή στο επίμαχο διάταγμα, τα χάρτινα καλαμάκια «δεν λειτουργούν» και δεν διαρκούν πολύ.
«Είναι μια γελοία κατάσταση. Επιστρέφουμε στα πλαστικά καλαμάκια» πρόσθεσε ο Τραμπ. Το διάταγμα δίνει εντολή στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες να σταματήσουν να αγοράζουν χάρτινα καλαμάκια «και να διασφαλίσουν με άλλο τρόπο ότι τα χάρτινα καλαμάκια δεν παρέχονται πλέον εντός των κτιρίων των υπηρεσιών».
Κατά τον Τραμπ είναι «οκ» να συνεχίσουμε με τα πλαστικά καλαμάκια, παρά το γεγονός ότι έχουν κατηγορηθεί για ρύπανση των ωκεανών και τραυματισμούς και θανάτων θαλάσσιων ζώων. «Δεν νομίζω ότι το πλαστικό πρόκειται να επηρεάσει πολύ τους καρχαρίες καθώς τρώνε, καθώς μασουλάνε μέσα στον ωκεανό», είπε ο Τραμπ.
Η κίνηση του Τραμπ, η εκστρατεία επανεκλογής του οποίου το 2019 πούλησε επαναχρησιμοποιήσιμα πλαστικά καλαμάκια με την επωνυμία Τραμπ προς 15 δολάρια ανά πακέτο των 10, βάζει στο στόχαστρο την πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν να καταργήσει σταδιακά τις ομοσπονδιακές αγορές πλαστικών μιας χρήσης - ανάμεσά τους και τα καλαμάκια - από τις επιχειρήσεις εστίασης, τις εκδηλώσεις και τις συσκευασίες έως το 2027 και από όλες τις ομοσπονδιακές επιχειρήσεις έως το 2035.
Όπως είχε γράψει με το γλαφυρό του ύφος ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ, η πολιτική του προέδρου Τζο Μπάιντεν «πέθανε!».
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.