Κρητή: «Σεληνιακό φωτοστέφανο» το βράδυ της Τετάρτης - Δείτε φωτογραφίες

Κρητή: «Σεληνιακό φωτοστέφανο» το βράδυ της Τετάρτης - Δείτε φωτογραφίες

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το φαινόμενο προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών

kriti-fegari
«Φωτοστέφανο» φόρεσε το βράδυ της Τετάρτης το φεγγάρι στην Κρήτη όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσιεύει το cretalive.gr.

Η σεληνιακή αλώς όπως είναι η ονομασία του φαινομένου δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο, ωστόσο είναι πολύ εντυπωσιακό.

selhniako_fotostefano2
seliniako_fotostefano4
seliniako_fotostefano5
seluniako_fotostefano


Κλείσιμο
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το φαινόμενο προκαλείται από τη διάθλαση και ανάκλαση του σεληνιακού φωτός πάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών και για ορισμένους προμηνύει την έλευση κακοκαιρίας.

«Το φαινόμενο προκαλείται από τη διάθλαση του σεληνιακού φωτός μέσα από εξαγωνικούς κρυστάλλους πάγου ψηλά στην ατμόσφαιρα. Το σεληνιακό φωτοστέφανο είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που προκαλεί έναν μεγάλο φωτεινό δακτύλιο που περιβάλλει το φεγγάρι, σύμφωνα με το Space.com. Ιστορικά, η εμφάνιση φωτοστέφανων του φεγγαριού έχει ληφθεί για να προμηνύει βροχοπτώσεις. Αν και αυτό δεν είναι αυστηρά αληθές, συμβαίνει συχνά τα σύννεφα να μετακινηθούν στην περιοχή και να προκαλέσουν βροχή» έγραψε ο χρήστης του Facebook που ανήρτησε τις φωτογραφίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ

Επεισοδιακή η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε ο Κασσελάκης στην ομιλία Τεμπονέρα - «Eυτελισμός του οργάνου» λένε στελέχη

Άγριο έγκλημα στην Τουρκία: 42χρονο μοντέλο και η 15χρονη κόρη της δολοφονήθηκαν από τον πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης