Κορωνοϊός - ΟΟΣΑ: Η οικονομία θα χρειαστεί χρόνια για να ξεπεράσει την κρίση

Κορωνοϊός - ΟΟΣΑ: Η οικονομία θα χρειαστεί χρόνια για να ξεπεράσει την κρίση

«Ευσεβείς πόθους» χαρακτήρισε ο γγ του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία τις εκτιμήσεις ότι τα κράτη θα ανακάμψουν γρήγορα από την κρίση του κορωνοϊού

Gurria
Η παγκόσμια οικονομία θα χρειαστεί χρόνια προκειμένου να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία τόνισε ότι το σοκ στην οικονομία από την πανδημία είναι μεγαλύτερο από εκείνο της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2008, ή των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη, ενώ χαρακτήρισε «ευσεβείς πόθους» τις εκτιμήσεις ότι τα κράτη θα ανακάμψουν γρήγορα.

Ο Άνχελ Γκουρία εκτίμησε παράλληλα ότι πρόσφατοι υπολογισμοί, ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί στο 1,5% λόγω της πανδημίας, φαίνονται ήδη πολύ αισιόδοξοι.

Αν και παραμένει άγνωστος ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα κλείσουν και ο αριθμός των θέσεων εργασίας που θα χαθούν, ο κ. Γκουρία εκτιμά ότι τα κράτη θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης «για χρόνια».

Εκτίμησε επίσης ότι αρκετές από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη θα βυθιστούν σε ύφεση.

«Ακόμα κι αν δεν έχουμε ύφεση σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχουμε μηδενική ή αρνητική μεγέθυνση σε πολλές χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων αρκετές από τις μεγαλύτερες, και για αυτό όχι μόνο θα έχουμε χαμηλή ανάπτυξη φέτος, αλλά και θα καταστεί πιο χρονοβόρο να ανακάμψουμε στο μέλλον» εκτίμησε.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Έρευνα Goldman Sachs: Επενδυτές προβλέπουν παγκόσμια οικονομική κατάρρευση

Κορωνοϊός: Έως 2,7 τρισ. δολάρια το κόστος για την παγκόσμια οικονομία - Τα τέσσερα σενάρια

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Διευκρινίσεις από την Ομοσπονδία Ταξί για τα νέα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης