Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 2,20% - Έχασε το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων

xrimatistirio_2_0_0

Απώλειες 3,10% σε εβδομαδιαίο επίπεδο για την Αθήνα - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 893,03 μονάδες

Βούλιαξε η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και η αιτία σύμφωνα με ορισμένες πηγές είναι τα senior ομόλογα που θα διακρατήσουν οι τράπεζες.

Εάν δεν είναι μηδενικού ρίσκου τότε θα υπάρχει επίδραση στους τραπεζικούς ισολογισμούς και κατά συνέπεια στα κεφάλαια.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα θα υπάρχει “φασαρία” ενώ την ίδια στιγμή οι διεθνείς αγορές συνεχίζουν μια ήπια κίνηση, παρά την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και ελεγκτικοί οίκοι αναφέρουν ότι, για την επιτυχία του σχεδίου Ηρακλής θα υπάρχει το μηδενικό ρίσκο στα ομόλογα.

Η αγορά έχασε και το ψυχολογικό όριο των 900 μονάδων και ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 893,03 μονάδες χάνοντας 2,20% και σε εβδομαδιαίο επίπεδο οι απώλειες ήταν 3,17%.

Οι ανησυχίες λοιπόν των επενδυτών προκάλεσαν έντονες ρευστοποιήσεις οι οποίες ενισχύονται σε συνδυασμό με την αποχώρηση ορισμένων funds από την ελληνική αγορά.

Βουτιά 5,49% για την μετοχή της Eurobank στα 0,74 ευρώ – μια τράπεζα η οποία θα προχωρήσει στην πρώτη τιτλοποίηση του σχεδίου Ηρακλής.

Η μετοχή της Eurobank διακίνησε μεγάλο όγκο μετοχών καθώς άλλαξαν χέρια 15,32 εκατ. μετοχές συνολικής αξίας 11,4 εκατ. ευρώ.

Με βουτιά 4,54% έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς στα 2,90 ευρώ. Με πτώση 2,91% έκλεισε η Alpha bank στα 1,699 ευρώ. Πτώση 3,61% η Εθνική Τράπεζα.

Με πτώση 1,42% ο ΟΤΕ στα 13,91 ευρώ. Με πτώση 1,32% ο Οπαπ στα 11,95 ευρώ. Με πτώση 3,30% ο Σαράντης στα 8,51 ευρώ.

Πτώση 2,76% για την Aegean Airlines στα 8,45 ευρώ. Με βουτιά 3,40% η Μπέλα στα 17,35 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 79,38 εκατ.ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Σπυριδάδωνις

τι εννοείτε ; πως έγινε αυτό ;

Χχ

Δεν πειράζει, ο αδωνις έχει να ασχοληθεί με τον Σαράφη. Υπομονή

kyriakos

Γίδι. Απίστευτο γίδι. Αποφοιτε γυμνασίου με γνώμη. Ο κορωνοιος έχει ταράξει την παγκόσμια οικονομία. Ελεεινε.

@kyriakos

Πρόβατο. Απίστευτο πρόβατο. Απόφοιτε Χάρβαρντ με γνώμη. Για τα senior ομόλογα έλεγε στις τράπεζες. Ο κοροναϊός έχει ταράξει την παγκόσμια οικονομία, σωστά τα λες. Εμείς τα χρεοκοπέ ολέ έχουμε φόρο στις 10ευρες κάρτες κινητών, τον μεγαλύτερο φόρο στα καύσιμα και από τους υψηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στην Ευρώπη, ενώ καίμε ξύλο για θέρμανση εν έτει 2020. Μακροοικονομικά δλδ είμαστε ταψί από πίσω. Όταν θα σκάσει και η φούσκα και με τα 10ετή σας, γιατί καλό το μπλα μπλά και όλο μέλι, αλλά από τηγανίτα τίποτα. Τότε να δούμε που θα βρούμε μαντήλι να κλάψουμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης