Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες για την ελληνική οικονομία

Ο Στουρνάρας απαντά στον Τσίπρα: Σημαντικοί οι μπακάληδες για την ελληνική οικονομία

Οι υπολογισμοί άλλωστε έγιναν με την συνδρομή της συζύγου Τσακαλώτου, επισημαίνει

giannis-stournaras-tte
Απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα που χαρακτήρισε τις προβλέψεις του «προβλέψεις μπακαλικής», έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

«Δεν είναι θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη να κάνει προβλέψεις "μπακαλικής". Είναι δυνατόν να προβλέπει το ύψος του πλεονάσματος από το πρώτο τετράμηνο; Είναι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας που προέβλεπε πιστοληπτική γραμμή στήριξης», είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας στην πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του στον Alpha.

Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, αρχικά ο κ. Στουρνάρας περιέγραψε ως σημαντική τη συμβολή των μπακάληδων στην ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας όμως ότι οι υπολογισμοί- που προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργού- είναι της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι δικοί του και μάλιστα τους χαρακτήρισε μετριοπαθείς.

Αυτοί οι υπολογισμοί εστιάζονται σε συγκεκριμένα υποδείγματα και σε μοναδικά στοιχεία που διαθέτει αποκλειστικά η Διεύθυνση Μελετών της ΤτΕ της οποίας, σημειώνει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ, προΐσταται η σύζυγος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης