Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο

Σημαντικές απώλειες για το πετρέλαιο

Σε ποια επίπεδα διαμορφώθηκαν οι τιμές βαρελιού για το Brent και το αμερικανικό αργό

oil_platf
Κάτω από τα 60 δολάρια κατρακύλησε πάλι το Brent, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να αμφιβάλλουν πως το πετρελαϊκό καρτέλ θα τηρήσει τη υπερ-φιλόδοξη δέσμευσή του για μείωση της παγκόσμιας παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια.

Πρόκειται άλλωστε για γενναία μείωση που είναι υψηλότερη μάλιστα από την αρχική πρόταση των χωρών ΟΠΕΚ (και μη ΟΠΕΚ), ενώ προηγήθηκε μια μαραθώνια συενδρίαση-θρίλερ με πολλές ανατροπές και διαφωνίες που έχουν ήδη περιορίσει την αξιοπιστία και ισχύ του καρτέλ.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ καθίστανται βασικός παίχτης στην αγορά, με τον Τραμπ να κάνει σχεδόν «ό,τι θέλει», πιέζοντας τη Σαουδική Αραβία για αύξηση της παραγωγής, παρότι ο ΟΠΕΚ με την τελευταία του απόφαση και την «αβάντα» της Ρωσίας έδειξε να αψηφά τον Αμερικανό Πρόεδρο.

Ωστόσο η επιθυμία του Τραμπ για φθηνότερο πετρέλαιο φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, αφού οι τιμές κατρακύλησαν και πάλι, γεγονός παράδοξο μετά από μια συμφωνία για μείωση παραγωγής.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent να εμφανίσει απώλειες της τάξης του 2,93% και να διαμορφωθεί στα 59,86 δολάρια. Ισχυρότερες οι πιέσεις για το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό, το οποίο υποχώρησε 3,35% στα 50,85 δολάρια.

Για περισσότερο ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης