Επιδεινώνεται το κλίμα στα ελληνικά ομόλογα παρά τη βελτίωση στα ιταλικά

Επιδεινώνεται το κλίμα στα ελληνικά ομόλογα παρά τη βελτίωση στα ιταλικά

Η διαφορά στις δύο αγορές δείχνει ότι η Ελλάδα σαφώς δεν επηρεάζεται μόνο από το κλίμα στην Ιταλία, αλλά από τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί

omologa76
Επιδεινώνεται σήμερα το κλίμα στην ελληνική αγορά ομολόγων, παρότι η τάση στις ιταλικές αγορές – που επηρεάζουν κατά βάση την Ελλάδα – φαίνεται να σταθεροποιείται.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σημειώνει άνοδο 1,40% περί τις 12:45, σκαρφαλώνοντας στο 4,562%, στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου. Ανοδικά κινούνται και οι αποδόσεις στο 5ετές, στο 3,529% από 3,469% χθες. Η απόδοση στο 7ετές το οποίο εκδόθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο με απόδοση 3,5%, κινείται στο 4,23% από 4,12% χθες.

Στον αντίποδα, τα ιταλικά ομόλογα παρατηρείται βελτίωση, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Τζουσέπε Κόντε ότι αναζητεί συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το σχέδιο του προϋπολογισμού.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού καταγράφει πτώση 0,31% και διαμορφώνεται στο 3,493%, από 3,49% στο χθεσινό κλείσιμο.

Η διαφορά, ωστόσο, στις δύο αγορές δείχνει ότι η Ελλάδα σαφώς δεν επηρεάζεται μόνο από το κλίμα στην Ιταλία, αλλά από τη γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης