ΕΦΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά

ΕΦΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά από τη Δευτέρα οι αιτήσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις

4418774
Λόγω του συνωστισμού που συνεχίζεται να παρατηρείται στα ταμεία , η Διοίκηση του ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά, οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη.

Με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά μέσω διαδικτύου κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του Φορέα.

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του Φορέα διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντάς τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

Σημειώνουμε ότι οι αιτήσεις για την διακοπή της παραγραφής των διεκδικήσεων έχουν ξεπεράσεις τις 200.000 . Παρότι ο ΕΦΚΑ έδωσε τη δυνατότητα να γίνονται και ηλεκτρονικά για να μην παρατηρείται συνωστισμός στα ταμεία, οι συνταξιούχοι φαίνεται ότι εξακολουθούσαν να προτιμούν τη δια ζώσης συναλλαγή με αποτέλεσμα να παρακωλύουν τη λειτουργία του φορέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης