Ανυποχώρητος ο Σαλβίνι: «Επιθυμώ κι εγώ συμφωνία βάσει των θέσεών μας» απαντά στον Ντράγκι

Ανυποχώρητος ο Σαλβίνι: «Επιθυμώ κι εγώ συμφωνία βάσει των θέσεών μας» απαντά στον Ντράγκι

Ο Ματέο Σαλβίνι διεμήνυσε ότι ο προϋπολογισμός που έχει καταθέσει η Ιταλία δεν αλλάζει - «Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας», απαντά στον Μάριο Ντράγκι

salvini__7_
«Ο προϋπολογισμός δεν αλλάζει, μην μου κάνετε κάθε μέρα την ίδια ερώτηση» είπε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, επιμένοντας στις θέσεις της κυβέρνησής του.

Μάλιστα, ο Σαλβίνι απάντησε και στον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι που δήλωσε αισιόδοξος για μια συμφωνία ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιθυμώ και εγώ συμφωνία αλλά βάσει των θέσεών μας».

«Δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ»

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε ότι η άνοδος των σπρεντς συνδέεται με τους φόβους των επενδυτών για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

«Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ντράγκι ξέρει ότι το πρόβλημα του σπρεντ δεν συνδέεται με τον προϋπολογισμό, αλλά με τον φόβο των αγορών ότι η Ιταλία μπορεί να βγει από το Ευρώ. Αυτό λύνεται εύκολα, από την στιγμή που στο κυβερνητικό μας συμβόλαιο με την Λέγκα γράψαμε ξεκάθαρα ότι δεν θέλουμε να βγούμε από το Ευρώ».

Ο ντι Μάιο κάλεσε τις αγορές να μην ανησυχούν, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας «θα παρουσιάσει την θέση της υπέρ της παραμονής εντός του ευρώ και της ΕΕ σε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης