Ο Ντράγκι δηλώνει αισιόδοξος για την κρίση στην Ιταλία

draghi

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε Ρώμη και Βρυξέλλες – Υποστήριξε ότι η κρίση δεν θα επεκταθεί εκτός Ιταλίας 

Αισιόδοξος για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης ανάμεσα στην Ιταλία και την Κομισιόν, για το ύψος του ελλείμματος, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Ντράγκι εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης και εκτός Ιταλίας. «Το περιθώριο μεταξύ ελληνικών και ιταλικών ομολόγων περιορίζεται όλο αυτό το διάστημα, παρόλο που η ΕΚΤ αγοράζει Ιταλικά και όχι Ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ εκτίμησε ότι η Ιταλία θα βοηθήσει τις τράπεζες της, καταθέτοντας έναν προϋπολογισμό που θα συμβάλει στη μείωση των αποδόσεών των κρατικών ομολόγων.

«Τι μπορεί κανείς να κάνει σε ό, τι αφορά τις τράπεζες, δεδομένης της διεύρυνσης των σπρέντς που παρατηρήθηκε τους τελευταίους πέντε έως έξι μήνες; Μπορεί να υπάρχουν και άλλες απαντήσεις, αλλά η πρώτη απάντηση που έρχεται στο μυαλό είναι να ρίξουμε τους τόνους και να μην αμφισβητήσουμε το συνταγματικό υπαρξιακό πλαίσιο του ευρώ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Ντράγκι.

Προειδοποίησε για τους κινδύνους ενός Brexit χωρίς συμφωνία

Πάντως, ο Ντράγκι προειδοποίησε ότι υπάρχουν κίνδυνοι στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

Διαπιστώνοντας ότι η ημερομηνία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ πλησιάζει, ο επικεφαλής της ΕΚΤ ανέφερε ότι σε περίπτωση αποτυχίας στην ύπαρξη συμφωνίας, «ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα σκληρό Brexit», γεγονός που θα προκαλούσε «ανησυχία» στις αγορές και στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Τέλος, όσον αφορά στο μέτωπο της ανάπτυξης, τα μηνύματα που λαμβάνει η ΕΚΤ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα είναι πιο αδύναμος. Τούτο όμως - όπως διευκρίνισε ο ίδιος - δεν σημαίνει ότι η οικονομία της Ευρωζώνης έχει περιέλθει σε φάση ύφεσης. Ωστόσο ήδη οικονομικοί αναλυτές προβλέπουν ότι η ΕΚΤ, στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού της Συμβουλίου, θα αναθεωρήσει επί τα χείρω τις προβλέψεις της για το ρυθμό ανάπτυξης της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eam_Viewer

Η Τeam Viewer έχει ήδη επιλέξει τον χώρο που θα εγκατασταθεί, κάνει τις απαραίτητες εργασίες και αναμένεται να ξεκινήσει και επίσημα τον Νοέμβριο - Ήδη «τρέχουν» αγγελίες για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού

europi

«Κλειδί» για το τελικό «ΟΚ» η βιωσιμότητα του υπερπλεονάσματος - Στοιχεία 9μήνου ανακοινώνει το ΓΛΚ - Δυσοίωνες προβλέψεις διεθνών οργανισμών για Ευρωζώνη και Ελλάδα – Στις ΗΠΑ αύριο ο Χρ. Σταϊκούρας

suntakseis_ar

Κομβικό σημείο ο προσδιορισμός του χρονικού διαστήματος για το οποίο δικαιούνται οι συνταξιούχοι επιστροφή των αναδρομικών - Προσεκτικές αλλαγές που θα αφήνουν δημοσιονομικά ουδέτερο «αποτύπωμα» ζητούν οι θεσμοί

3
house

Αλλάζει το σχέδιο για έκπτωση φόρου με δαπάνες ανακαίνισης - Τελικώς, το 40% θα αφαιρείται από το φορολογητέο εισόδημα - Η πληρωμή πρέπει να γίνεται ηλεκτρονικά και όχι με μετρητά - Μικρότερα εισοδήματα όμως δεν έχουν ουσιαστικό κίνητρο, για να ζητούν αποδείξεις

logo

Η Westnet, μέλος του ομίλου εταιρειών Olympia, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την Check Point, τον κορυφαίο πάροχο λύσεων κυβερνοασφάλειας για κυβερνήσεις και επιχειρήσεις παγκοσμίως. Η νέα αυτή συνεργασία περιλαμβάνει τη διάθεση των διακεκριμένων λύσεων ασφαλείας της Check Point από την Westnet, προς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς, με σκοπό την προστασία από τους διαδικτυακούς κινδύνους.