Ρέγκλινγκ: Σημαντικό να συνεχίσει η Ελλάδα τις μεταρρυθμίσεις για να την εμπιστευτούν οι επενδυτές

klaus-rengling

Οι μεταρρυθμίσεις απέδωσαν σε Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Κύπρο, όμως και η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο, τόνισε ο επικεφαλής του ESM

H Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στην Ένωση Γερμανικών Αποταμιευτικών Τραπεζών, με θέμα: «Ενισχύοντας τη σταθερότητα: περαιτέρω εξέλιξη του ESM σε μία βαθύτερη νομισματική ένωση».


Αναφερόμενος στον ρόλο του ESM, o Ρέγκλινγκ είπε: «Από το 2011, τα ταμεία διάσωσης έδωσαν δάνεια συνολικού ύψους 295 δισ. ευρώ σε πέντε χώρες. Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν: Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Κύπρος έχουν υψηλή ανάπτυξη και ταχέως μειούμενη ανεργία, Και μπορούν να αναχρηματοδοτούνται πάλι άνετα από τις αγορές. Η Ελλάδα είναι επίσης στον σωστό δρόμο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διατηρήσει τη μεταρρυθμιστική πορεία για να ενισχύσει την προοπτική ανάπτυξής της και να διασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη εμπιστοσύνη των επενδυτών».


Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM έκανε ειδική αναφορά στην ομιλία του στην Ιταλία και την αναστάτωση που έχει προκαλέσει το σχέδιο του προϋπολογισμού της. Όπως είπε, το σχέδιο που έστειλε η Ιταλία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ασφαλώς δεν συνάδει με το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ενώ εκτιμά ότι η Κομισιόν, το Ecofin και το Eurogroup θα προσπαθήσουν να πείσουν την ιταλική κυβέρνηση να κάνει δημοσιονομικές προσαρμογές. «Αν χρειασθεί, το Σύμφωνο Σταθερότητας προβλέπει και άλλα μέτρα», είπε.Από την άλλη πλευρά, πρόσθεσε ότι δεν χρειάζονται υπερβολικές αντιδράσεις, όπως αυτές τη περασμένης εβδομάδας στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στο Μπαλί, προσθέτοντας: «Ορισμένοι είπαν ότι η Ιταλία θα χάσει σύντομα την πρόσβασή της στις αγορές. Η Ιταλία, όμως, έχει ασφαλώς τα δυνατά σημεία της: πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, σχετικά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, μακρές περιόδους ωρίμανσης των δανείων της και υψηλή εγχώρια αποταμίευση. Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι είναι σωστό να υπενθυμίσουμε στην Ιταλία τις δεσμεύσεις που ισχύουν για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Δεν υπάρχει, όμως, καμία ανάγκη πανικού. Τελικά, είναι κρίσιμης σημασίας ότι πάνω από το 60% των Ιταλών στηρίζουν το ευρώ. Μόνο ο ένας στους τέσσερις Ιταλούς θέλει την επιστροφή στη λιρέτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

naso

Αφού μεταρρύθμιστιτε θα σκάνε τά λεφτά με τα τσουβαλια! λολ Το κορόιδο έκανε το αυγό ή το αυγό το κορόιδο!?!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kin_5

«Η Ελλάδα έχει εξελιχθεί κατά τα τελευταία χρόνια σε έναν αγαπητό προορισμό για ξένες επενδύσεις» αναφέρει η γερμανική υπηρεσία που φιλοξενεί δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του οργανισμού Enterprise Greece

5
3fa9d1f6d17c9b1ecfe58b52fb588169_XL

Μειωμένη κατά 1,3 εκατ. θέσεις εμφανίζεται η ζήτηση στα περιφερειακά αεροδρόμια για τη θερινή σεζόν με βάση τον προγραμματισμό των αεροπορικών θέσεων από πλευράς των εταιρειών γεγονός το οποίο αποτυπώνει κι ένα πρώτο σημάδι για την τάση της αγοράς, μετά το θετικό σερί των τελευταίων ετών για τον ελληνικό τουρισμό. 

ee1b877e4ccd9ec89cd3513db26077d0_XL

Το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών με δύο σταθμούς, το έτος 2037 και ενδιάμεσο το 2027, ολοκληρώνει μέσα στο Μάρτιο το υπουργείο Υποδομών, περιλαμβάνοντας σημαντικές τομές στο σύνολο των συνδυασμένων μεταφορών, τις ακτοπλοϊκές μεταφορές, τα λιμάνια, τα εμπορευματικά κέντρα, τις σιδηροδρομικές υποδομές, τις διεθνείς συνδέσεις και τις οδικές μεταφορές.