Σε νέα ρεκόρ η Wall Street

Σε νέα ρεκόρ η Wall Street

Πολλοί επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν θα είναι τόσο επιθετικός 

9da92fb427b8576437b40a5621d1fa5f_XL
Ισχυρά κέρδη κατέγραψε σήμερα η Wall Street, με τους δείκτες S&P 500 και Dow Jones να ανέρχονται σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς μετριάζονται οι εμπορικές ανησυχίες.

Άνοδο της τάξης του 0,97% σημείωσε ο Dow Jones, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 26.661 μονάδες, με τον S&P 500 να κινείται 0,8% υψηλότερα στις 2.931 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει κέρδη 1% στις 8.029 μονάδες.
Ώθηση στους αμερικανικούς δείκτες προσέφερε ο τεχνολογικός κλάδος, με σημαντική άνοδο για τις μετοχές των Apple και Amazon.

Οι μετοχές της Boeing και της Caterpillar -δύο εταιρειών που θεωρούνται «ευαίσθητες» σε θέματα εμπορίου λόγω της μεγάλης έκθεσής τους στο εξωτερικό-, επίσης συνέχισαν να κινούνται ανοδικά. Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα επηρεάζει θετικά η υποχώρηση των εμπορικών ανησυχιών.

Παρά την εκατέρωθεν επιβολή δασμών από την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, πολλοί επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν θα είναι τόσο επιθετικός όσο φοβόντουσαν.

Εν τω μεταξύ, περαιτέρω ώθηση ασκούν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα σε νέο χαμηλό σχεδόν 49 ετών, σε μια νέα ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

Κλείσιμο
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 την εβδομάδα έως την 15η Σεπτεμβρίου 2018, στις 201.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 1969- ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει αύξηση των αιτήσεων στις 210.000 για την περασμένη εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των ατόμων που λαμβάνουν παροχές μετά την πρώτη εβδομάδα επιδότησης μειώθηκε κατά 55.000, στο 1,645 εκατ., την εβδομάδα έως την 8η Σεπτεμβρίου -το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1973.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της General Electric υποχωρεί κατά 3,3%, καθώς αναλυτής της J.P. Morgan περιέκοψε την τιμή-στόχο του για την εταιρεία στα 10 δολ. από 11 δολ. προηγουμένως.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Nvidia σημειώνει πτώση 1,9%, καθώς οι αναλυτές της Morgan Stanley χαρακτήρισαν απογοητευτική τη νέα κάρτα παιχνιδιών της εταιρειας.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης