Αμερικανός υπ. Εμπορίου: Η Ελλάδα να μείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις

wilbur_ross11

O Γουίλμπουρ Ρος τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιστός υποστηρικτής της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και η μεγάλη παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταδεικνύει την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στην ανάκαμψή της», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην 83η Διεθνή Έκθεση.

«Κατά την παραμονή μου εδώ, μίλησα για τη σημασία της προσήλωσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά αυτά τα ζητήματα", επισημαίνει ο κ. Ρος.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ήρθαν στο προσκήνιο στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το γεγονός αυτό υπογράμμισε και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πάνω από 55 (επιχειρήσεις) που εκπροσωπούνται σε μια ευρεία ποικιλία τομέων, όπως η υψηλή τεχνολογία, η ενέργεια, η υγεία, η ανακύκλωση, τα τρόφιμα και τα ποτά. Ανακοινώθηκε επίσης μια άλλη επένδυση από την αμερικανική εταιρεία ONEX σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Είναι εμφανές ότι οι ευκαιρίες εδώ είναι μεγάλες και ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης».

Στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας είχε αναφερθεί -μεταξύ άλλων- ο Αμερικανός υπουργός και κατά τον χαιρετισμό του σε δεξίωση που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή τη ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα, επισημαίνοντας πως «το διμερές εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας ξεπερνά τα δύο δισ. δολάρια και συνεχώς αυξάνεται δυναμικά» όπως και ότι «η Ελλάδα αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προορισμό FDI (σ.σ. Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) στις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalwtos_syntakseis_arthro

«Αναβολή» και όχι μόνον «κατάργηση» των μειώσεων φέρεται να συζητά ο Τσακαλώτος στο Βερολίνο - «Στον αέρα» ο νέος Προϋπολογισμός και τα μέτρα του 2019 - Προς άγραν επενδυτών στο Λονδίνο ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

2448397

Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε τους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος που να δικαιολογεί μέτρα, όπως αναστολή της μείωσης των συντάξεων

main_ypoik

Με δέκα ημέρες καθυστέρηση και μετά τις αντιδράσεις για την αποκάλυψη από το «Πρώτο ΘΕΜΑ» δίνει απάντηση το υπουργείο Οικονομικών - Ομολογούν τα λάθη για τα 10.119 ακίνητα που δίνουν στο Υπερταμείο, αλλά λένε πως «διορθώνονται»

5
main_axtsioglou

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τον επανακαθορισμό των προθεσμιών, αναφορικά με την εκκίνηση της διαδικασίας διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου για το 2018 - Στην τροπολογία δεν προβλέπεται η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους

7