Αμερικανός υπ. Εμπορίου: Η Ελλάδα να μείνει προσηλωμένη στις μεταρρυθμίσεις

wilbur_ross11

O Γουίλμπουρ Ρος τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα»

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιστός υποστηρικτής της Ελλάδας καθ' όλη τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και η μεγάλη παρουσία μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης καταδεικνύει την πρόθεσή μας να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα στην ανάκαμψή της», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας στην 83η Διεθνή Έκθεση.

«Κατά την παραμονή μου εδώ, μίλησα για τη σημασία της προσήλωσης της Ελλάδας στις μεταρρυθμίσεις και στην προσέλκυση επενδύσεων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού με την Ελλάδα προκειμένου να προχωρήσουν μπροστά αυτά τα ζητήματα", επισημαίνει ο κ. Ρος.

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ήρθαν στο προσκήνιο στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και το γεγονός αυτό υπογράμμισε και ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν πάνω από 55 (επιχειρήσεις) που εκπροσωπούνται σε μια ευρεία ποικιλία τομέων, όπως η υψηλή τεχνολογία, η ενέργεια, η υγεία, η ανακύκλωση, τα τρόφιμα και τα ποτά. Ανακοινώθηκε επίσης μια άλλη επένδυση από την αμερικανική εταιρεία ONEX σε ό,τι αφορά τα ναυπηγεία της Ελευσίνας και του Σκαραμαγκά. Είναι εμφανές ότι οι ευκαιρίες εδώ είναι μεγάλες και ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα σημαντικό σημείο εκκίνησης».

Στη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την προοπτική ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας είχε αναφερθεί -μεταξύ άλλων- ο Αμερικανός υπουργός και κατά τον χαιρετισμό του σε δεξίωση που παρέθεσε την περασμένη Παρασκευή το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή τη ΔΕΘ, στην οποία οι ΗΠΑ είναι τιμώμενη χώρα, επισημαίνοντας πως «το διμερές εμπόριο μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ελλάδας ξεπερνά τα δύο δισ. δολάρια και συνεχώς αυξάνεται δυναμικά» όπως και ότι «η Ελλάδα αποτελεί τον πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο προορισμό FDI (σ.σ. Άμεσων Ξένων Επενδύσεων) στις Ηνωμένες Πολιτείες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο

4418774

Εντός λίγων ημερών ανοίγει η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για τις αιτήσεις διαγραφής - Αφορούν αφορούν ασφαλισμένους μετά το 1993, α αγρότες που είχαν και κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα και οι δημοσιογράφους με μπλοκάκι