Κάτω από τα 1.200 δολάρια η ουγγιά ο χρυσός

gold

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 7,60 δολ. ή 0,6% στα 1.199,10 δολ. ανά ουγγιά

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω του «ψυχολογικού» ορίου των 1.200 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας.

Ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ προσέφεραν ώθηση στο δολάριο και ενίσχυσαν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 7,60 δολ. ή 0,6% στα 1.199,10 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Η Fed αναμένεται ευρέως ότι τον Σεπτέμβριο θα προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, την τρίτη για το 2018.

Ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ισχυρότερο ρυθμό τον Αύγουστο 2018, έπειτα από στασιμότητα τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, περαιτέρω ώθηση στο δολάριο προσφέρει η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.
Η τουρκική λίρα έχει χάσει τουλάχιστον το 40% της αξίας της από την αρχή του 2018, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, και την οικονομία της χώρας.

Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά και την Αργεντινή, που σήμερα ξεκίνησε συζητήσεις με το ΔΝΤ για μια συμφωνία εξπρές, με στόχο την άμεση εκταμίευση των 50 δισ. δολ.

Το αργεντίνικο πέσο κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη του -3% μετά τη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,157 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 95,5 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xreos_photo

Σοκ και... χρέος – Αυξήθηκε κατά κατά 21,5 δισ. ευρώ  έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2017 - Σημείωσε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στην Ε.Ε. ως ποσοστό του ΑΕΠ - Την ανηφόρα πήραν φόροι και δαπάνες το προτελευταίο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς

45
daneistes-troika-ena

Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, η αλλαγή του νόμου για τις διοικήσεις των τραπεζών, η επίσπευση δικαστικών αποφάσεων και η προστασία της πρώτης κατοικίας θα συζητηθούν με την κυβέρνηση

1