Κάτω από τα 1.200 δολάρια η ουγγιά ο χρυσός

gold

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 7,60 δολ. ή 0,6% στα 1.199,10 δολ. ανά ουγγιά

Με απώλειες έκλεισε σήμερα ο χρυσός, υποχωρώντας κάτω του «ψυχολογικού» ορίου των 1.200 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας.

Ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ προσέφεραν ώθηση στο δολάριο και ενίσχυσαν τις προσδοκίες για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ασκώντας πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 7,60 δολ. ή 0,6% στα 1.199,10 δολ. ανά ουγγιά -το χαμηλότερο επίπεδο από τις 23 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Η Fed αναμένεται ευρέως ότι τον Σεπτέμβριο θα προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων, την τρίτη για το 2018.

Ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ισχυρότερο ρυθμό τον Αύγουστο 2018, έπειτα από στασιμότητα τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια ώρα, περαιτέρω ώθηση στο δολάριο προσφέρει η αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές.
Η τουρκική λίρα έχει χάσει τουλάχιστον το 40% της αξίας της από την αρχή του 2018, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, και την οικονομία της χώρας.

Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά και την Αργεντινή, που σήμερα ξεκίνησε συζητήσεις με το ΔΝΤ για μια συμφωνία εξπρές, με στόχο την άμεση εκταμίευση των 50 δισ. δολ.

Το αργεντίνικο πέσο κατέγραψε πτώση μεγαλύτερη του -3% μετά τη σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,4% έναντι του δολαρίου, στο 1,157 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,4% στις 95,5 μονάδες.

Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsakalotos-sholz

Πηγές των θεσμών μιλούν για περικοπές - όχι κατ' ανάγκην σε συντάξεις - για να κλείσει το χάσμα με την Αθήνα - Παρά τις προειδοποιήσεις της Κομισιόν για συνέπειες από τυχόν ανατροπή της δημοσιονομικής πολιτικής, στην κυβέρνηση μιλούν για πακέτο παροχών €1 δισ. το 2019

tameia_main01

Όσοι   πληρώνουν τις χαμηλότερες εισφορές θα έχουν επιπτώσεις στην προσδοκώμενη σύνταξη - Τι προβλέπεται για εξόφληση των οφειλών στους κλάδους υγείας - Από 200 έως 4.690 ευρώ τον χρόνο θα γλιτώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Constructi

Μελέτες  του ΙΟΒΕ επισημαίνουν τα αίτια της αρνητικής αυτής πορείας του κλάδου, τον σημαντικό βαθμό επηρεασμού της οικονομίας της χώρας από την πορεία του και τα αίτια που η οικονομία μένει καθηλωμένη, ακόμη και μετά από 10 χρόνια

oures

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας - Από 200 έως 4.690 ευρώ το όφελος από τις μειώσεις στις εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες  - Δείτε πίνακα με τις μειώσεις για κάθε εισοδηματικό κλιμάκιο

16