Σεντένο: Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας

centeno

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκτιμά ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα φάση - «Σημαντικό να αποφευχθεί η επανάληψη λαθών του παρελθόντος»

Η Ελλάδα εισέρχεται από αύριο σε νέα φάση, υποστήριξε ο επικεφαλής του Eurogroup Μάριο Σεντένο, εκφράζοντας για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Η κυβέρνηση «θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο να προσαρμόζει τις πολιτικές της στις προτιμήσεις του ελληνικού λαού», δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στη χώρα «να επικεντρωθεί πολύ περισσότερο σε άλλα ζητήματα πολιτικής», τόνισε ο Σεντένο, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα «θα αναμετρήσει τώρα την αξιοπιστία των πολιτικών της με τις χρηματοπιστωτικές αγορές». «Η μεγάλη πρόκληση είναι να αποδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να οικοδομήσει μία ισχυρή οικονομία, που στηρίζει κοινωνικές πολιτικές και είναι ανθεκτική σε όλες τις φάσεις των οικονομικών και πολιτικών κύκλων», πρόσθεσε.


«Σημαντικό να αποφευχθεί η επανάληψη λαθών του παρελθόντος»

Πάντως, ο Σεντένο προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος: «Πρόκειται για μια νέα φάση, στην οποία θα είναι σημαντικό να αποφευχθεί η επανάληψη λαθών του παρελθόντος και να αξιολογούνται διεξοδικά όλες οι εναλλακτικές λύσεις πριν από την εφαρμογή τους», δήλωσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει πλέον «πολύ πιο ανοικτή οικονομία» απ' ό,τι πριν από οκτώ χρόνια. «Αυτό δεν την καθιστά μόνο πιο εκτεθειμένη στις παγκόσμιες τάσεις, αλλά αυξάνει επίσης τις δυνατότητες ανάπτυξης και τα περιθώρια ελιγμών».

Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε «διαχειρίσιμο» το χρέος, δεδομένης της ελάφρυνσης που συμφωνήθηκε τον Ιούνιο από το Eurogroup και σημείωσε ότι η ενισχυμένη επιτήρηση της οικονομίας αναμένεται να διαρκέσει μέχρι το 2022.

«Οι θεσμοί μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να ρυθμίσει τις πολιτικές της, έτσι ώστε να διατηρείται η επανακτηθείσα αξιοπιστία από τις αγορές. Θα συμβάλουν επίσης στον εντοπισμό πιθανών κινδύνων. Σήμερα είμαι πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Spy

Κι εγώ. Κι εγώ κυρ Σερένο το ίδιο αισιόδοξος είμαι σήμερα (τουλάχιστον). Τό κλάμα καί η απαισιοδοξία μπορούν νά περιμένουν μέχρι Δευτέρα πού θ ανοίξουν οι αγορές.

Κατάλαβα

την κάτσαμε πάλι.Ποιός θα μας σώσει απο τους "φιλανθρωπους" ευρωπεους;

100 δις χρεος σε 3 χρόνια...

260 δις τα παρέδωσαν οι σαμαροβενιζελοι σε 40 χρόνια με χιλιάδες έργα ανά την Ελλάδα, πάνω από τα 345 δισ. ευρώ το χρέος πριν τη δόση των 15 δισ. Δηλαδή 360 δις. Άρα 100 δις έξτρα χρέος σε 3 χρόνια με φορολαιλαπα, περικοπές και μηδενικά έργα. Και ο παπαγάλος μου καλύτερα θα τα έκανε. Μα τόσο άχρηστοι πια?

Έχεις

Απόλυτο δίκαιο παλικαρι μου..Εναι ετσι ακριβώς όπως τα είπες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης