Το υπ. Περιβαλλοντος ανοίγει την πόρτα για καταστήματα σε Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη

akinita-sinefa-new

Με Προεδρικό Διάταγμα που επικαιροποιεί τις διατάξεις για γενικές και ειδικές χρήσεις γης

Αλλαγές σε περιοχές αμιγούς κατοικίας όπως το Παλαιό Ψυχικό, η Φιλοθέη, η Εκάλη, η Βάρη και η Βουλιαγμένη φέρνει το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τις γενικές και ειδικές χρήσεις γης με τις οποίες κάθε δήμος θα μπορεί να επιλέξει «πού επιτρέπεται τι».

Το εν λόγω διάταγμα για το οποίο, σύμφωνα με την Καθημερινή, είχαν ασκήσει πίεση οι θεσμοί μιας και είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, έρχεται να αντικαταστήσει το αντίστοιχο ΠΔ του 1987.

Πιο συγκεκριμένα στις παραπάνω περιοχές επιτρέπονται καταστήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων έως 150τμ. ανά οικόπεδο, μικρά καταλύματα (έως 30 κλίνες) και φούρνους έως 150τμ.

Επιπλέον αν ένα τμήμα τους καθοριστεί ως τοπικό κέντρο συνοικίας-γειτονιάς, μπορεί να δεχθεί εστίαση έως 200 τμ., πολιτιστικές εγκαταστάσεις έως 500τμ., εμπορικά καταστήματα και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών χωρίς περιορισμό και εργαστήρια φυσικοθεραπείας.

Προϋπόθεση είναι ο δήμος να ορίσει αυτές τις χρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές μέσα από το πολεοδομικό του σχέδιο.

Παράλληλα αυξάνονται σε 14 οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, με προσθήκη νέων λειτουργιών, όπως τα τεχνολογικά πάρκα, οι ζώνες αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και οι αγροτικές περιοχές, όπου επιτρέπονται μόνον αγροικίες και τουριστικά καταλύματα που θα έχουν έως 30 κλίνες. Καθορίζονται, τέλος, 47 κατηγορίες λειτουργιών που επιτρέπονται σε κάθε ζώνη, με δυνατότητα να αποκλειστούν ή να προστεθούν κάποιες με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά τα πάρκα κεραιών για τις τηλεπικοινωνίες, τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

frf_XL

Στην αναδίπλωση της κυβέρνησης ως προς το θέμα της συμφωνίας με τη Shell για την αποεπένδυση από την λιανική αγορά φυσικού αερίου, αναφέρθηκε χθες σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, ο τέως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, κ. Θοδωρής Κιτσάκος.

95a84250b1f8f7218888505635ced801_XL

Η ναυτιλιακή κοινότητα να έχει αναστατωθεί από τα νέα μέτρα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού του ΟΗΕ-ΙΜΟ για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τα πλοία που θα ισχύσουν από την 1-1-2020.