Το υπ. Περιβαλλοντος ανοίγει την πόρτα για καταστήματα σε Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Εκάλη

akinita-sinefa-new

Με Προεδρικό Διάταγμα που επικαιροποιεί τις διατάξεις για γενικές και ειδικές χρήσεις γης

Αλλαγές σε περιοχές αμιγούς κατοικίας όπως το Παλαιό Ψυχικό, η Φιλοθέη, η Εκάλη, η Βάρη και η Βουλιαγμένη φέρνει το Προεδρικό Διάταγμα που ορίζει τις γενικές και ειδικές χρήσεις γης με τις οποίες κάθε δήμος θα μπορεί να επιλέξει «πού επιτρέπεται τι».

Το εν λόγω διάταγμα για το οποίο, σύμφωνα με την Καθημερινή, είχαν ασκήσει πίεση οι θεσμοί μιας και είναι προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του πολεοδομικού σχεδιασμού, έρχεται να αντικαταστήσει το αντίστοιχο ΠΔ του 1987.

Πιο συγκεκριμένα στις παραπάνω περιοχές επιτρέπονται καταστήματα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων έως 150τμ. ανά οικόπεδο, μικρά καταλύματα (έως 30 κλίνες) και φούρνους έως 150τμ.

Επιπλέον αν ένα τμήμα τους καθοριστεί ως τοπικό κέντρο συνοικίας-γειτονιάς, μπορεί να δεχθεί εστίαση έως 200 τμ., πολιτιστικές εγκαταστάσεις έως 500τμ., εμπορικά καταστήματα και καταστήματα παροχής προσωπικών υπηρεσιών χωρίς περιορισμό και εργαστήρια φυσικοθεραπείας.

Προϋπόθεση είναι ο δήμος να ορίσει αυτές τις χρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές μέσα από το πολεοδομικό του σχέδιο.

Παράλληλα αυξάνονται σε 14 οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, με προσθήκη νέων λειτουργιών, όπως τα τεχνολογικά πάρκα, οι ζώνες αστικών υποδομών κοινής ωφέλειας και οι αγροτικές περιοχές, όπου επιτρέπονται μόνον αγροικίες και τουριστικά καταλύματα που θα έχουν έως 30 κλίνες. Καθορίζονται, τέλος, 47 κατηγορίες λειτουργιών που επιτρέπονται σε κάθε ζώνη, με δυνατότητα να αποκλειστούν ή να προστεθούν κάποιες με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Θεσμοθετούνται για πρώτη φορά τα πάρκα κεραιών για τις τηλεπικοινωνίες, τους τηλεοπτικούς και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

deh_arthroo

Αποφασισμένος να διατηρήσει την έκπτωση του 15% για τους συνεπείς πελάτες της ΔΕΗ, που αποτελεί ένα ισχυρό κίνητρο για την διατήρηση του πελατολογίου της στην λιανική αγορά του ρεύματος, εμφανίζεται ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, δίνοντας τέλος στα σενάρια για την επανεξέταση του μέτρου.

tourismos_oikon

Ενα «παράθυρο» και μία ευκαιρία που δεν θα πρέπει να πάει χαμένη βλέπουν οι τουριστικοί φορείς ώστε να αντιμετωπιστούν δύο από τα χρόνια προβλήματα του ελληνικού τουρισμού, αυτά της εποχικότητας και της αύξηση της μέσης ημερήσιας δαπάνης που παραμένει καθηλωμένη για πάνω από μία δεκαετία στα χαμηλά.

Dragi

Η βρετανική εφημερίδα υπενθυμίζει, πως η ΕΚΤ έχει δεσμευθεί επισήμως πως θα τερματίσει σταδιακά το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 2,4 τρισ. ευρώ, ενώ στη σκέψη του επικεφαλής της Mario Draghi βρίσκονται οι συνέπειες του εμπορικού πολέμου

G20

Οι είκοσι πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη επισήμαναν την Κυριακή ότι η παγκόσμια ανάπτυξη είναι μεν «ισχυρή», αλλά απειλείται «βραχυμεσοπρόθεσμα από την αύξηση των εμπορικών και γεωπολιτικών εντάσεων»