Ξένοι επενδυτές: Κάνουν trade την έκθεση βιωσιμότητας για χρέος και τράπεζες, ενώ περιμένουν... εκλογές

rtx4qv3c

Πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος - Εκφράζουν προβληματισμό για τους χαμηλούς τζίρους 

To ανοδικό trade της συμφωνίας για το χρέος και κυρίως των εκθέσεων βιωσιμότητας απο το ΔΝΤ για το χρέος και τις τράπεζες έχουν αρχίσει να παίζουν οι ξένοι επενδυτές για το επόμενο διάστημα- ωστόσο προβληματισμός υπάρχει για τους χαμηλούς τζίρους.

Το πρώτο σημείο στο οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές είναι ότι, θα υπάρχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Όσο και κακή ή μικρή να είναι η ελάφρυνση σ ότι αφορά την διάρκεια ελάφρυνσης αυτό που ενδιάφερει κυρίως τους ξένους επενδυτές για την Ελλάδα είναι να συνταχθεί μια θετική έκθεση βιωσιμότητας για το χρέος απο το ΔΝΤ. Μια δεύτερη θετική έκθεση για τις τράπεζες θα είναι επίσης θετική, ως προϊόν συμβιβασμού μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών.

Με τις δυο αυτές προϋποθέσεις ( λύση ελάφρυνσης και εκθέσεις ) η Ελλάδα θα οδεύσει, προς την έξοδο απο τα προγράμματα καθώς ήδη έχουν υλοποιηθεί τα 82 απο τα 88 προαπαιτούμενα που έθεσαν οι δανειστές. Επιπλέον, με την έξοδο ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα όπου μια αντιπολίτευση ( ΝΔ ) διαθέτει θέσεις φιλικές προς τις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται. Και δεν είναι καινούργιο ότι πολλοί ξένοι επενδυτές ποντάρουν στην αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα. Το τρίτο αυτό σημείο της εξόδου, αλλά και μιας ενδεχόμενης φιλικής κυβέρνησης ενδιαφέρει επίσης τους ξένους δανειστές καθώς η Ελλάδα είναι μια αγορά όπου το χρηματιστήριο βρίσκεται στις 770 μονάδες. «Εαν κάποιος δεν αγοράσει στις 770 μονάδες με τις παραπάνω προϋποθέσεις πότε πρέπει να αγοράσει ;» αναρωτιέται ξένος επενδυτής ο οποίος έχει τοποθετήσεις απο το 2012 στην Ελλάδα.

Αναμένουν συμφωνίες

Με την ανακοίνωση της λύσης για το χρέος, οι ξένοι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση πολλών deals οι διοργανωτές των οποίων περιμένουν στην σειρά ένα θετικό περιβάλλον προκειμένου να ανακοινωθούν και να επωφεληθούν. Το ασαφές σημείο στην λύση για το χρέος είναι η δυνατότητα της Ελλάδας να βγεί στις αγορές άμεσα καθώς τούτο εξαρτάται τόσο απο την τελική μορφή που θα δοθεί για το ελληνικό χρέος και κυρίως απο την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί στις αγορές.

Προβληματισμός για τους ισχνούς τζίρους

Έντονος προβληματισμός υπάρχει μεταξύ των ξένων επενδυτών για το χρέος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μηνύματα τους προς διαχειριστές στην Ελλάδα, είναι σαρκαστικά καθώς καθώς η αξία των συναλλαγών δεν έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρω και η συνεδρίαση δεν έχει συμπληρώσει ούτε δυο ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες