Ξένοι επενδυτές: Κάνουν trade την έκθεση βιωσιμότητας για χρέος και τράπεζες, ενώ περιμένουν... εκλογές

rtx4qv3c

Πιστεύουν ότι θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος - Εκφράζουν προβληματισμό για τους χαμηλούς τζίρους 

To ανοδικό trade της συμφωνίας για το χρέος και κυρίως των εκθέσεων βιωσιμότητας απο το ΔΝΤ για το χρέος και τις τράπεζες έχουν αρχίσει να παίζουν οι ξένοι επενδυτές για το επόμενο διάστημα- ωστόσο προβληματισμός υπάρχει για τους χαμηλούς τζίρους.

Το πρώτο σημείο στο οποίο συμφωνούν οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές είναι ότι, θα υπάρχει συμφωνία για το ελληνικό χρέος.

Όσο και κακή ή μικρή να είναι η ελάφρυνση σ ότι αφορά την διάρκεια ελάφρυνσης αυτό που ενδιάφερει κυρίως τους ξένους επενδυτές για την Ελλάδα είναι να συνταχθεί μια θετική έκθεση βιωσιμότητας για το χρέος απο το ΔΝΤ. Μια δεύτερη θετική έκθεση για τις τράπεζες θα είναι επίσης θετική, ως προϊόν συμβιβασμού μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών.

Με τις δυο αυτές προϋποθέσεις ( λύση ελάφρυνσης και εκθέσεις ) η Ελλάδα θα οδεύσει, προς την έξοδο απο τα προγράμματα καθώς ήδη έχουν υλοποιηθεί τα 82 απο τα 88 προαπαιτούμενα που έθεσαν οι δανειστές. Επιπλέον, με την έξοδο ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος στην Ελλάδα όπου μια αντιπολίτευση ( ΝΔ ) διαθέτει θέσεις φιλικές προς τις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται. Και δεν είναι καινούργιο ότι πολλοί ξένοι επενδυτές ποντάρουν στην αλλαγή της κυβέρνησης στην Ελλάδα. Το τρίτο αυτό σημείο της εξόδου, αλλά και μιας ενδεχόμενης φιλικής κυβέρνησης ενδιαφέρει επίσης τους ξένους δανειστές καθώς η Ελλάδα είναι μια αγορά όπου το χρηματιστήριο βρίσκεται στις 770 μονάδες. «Εαν κάποιος δεν αγοράσει στις 770 μονάδες με τις παραπάνω προϋποθέσεις πότε πρέπει να αγοράσει ;» αναρωτιέται ξένος επενδυτής ο οποίος έχει τοποθετήσεις απο το 2012 στην Ελλάδα.

Αναμένουν συμφωνίες

Με την ανακοίνωση της λύσης για το χρέος, οι ξένοι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση πολλών deals οι διοργανωτές των οποίων περιμένουν στην σειρά ένα θετικό περιβάλλον προκειμένου να ανακοινωθούν και να επωφεληθούν. Το ασαφές σημείο στην λύση για το χρέος είναι η δυνατότητα της Ελλάδας να βγεί στις αγορές άμεσα καθώς τούτο εξαρτάται τόσο απο την τελική μορφή που θα δοθεί για το ελληνικό χρέος και κυρίως απο την κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί στις αγορές.

Προβληματισμός για τους ισχνούς τζίρους

Έντονος προβληματισμός υπάρχει μεταξύ των ξένων επενδυτών για το χρέος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μηνύματα τους προς διαχειριστές στην Ελλάδα, είναι σαρκαστικά καθώς καθώς η αξία των συναλλαγών δεν έχει ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρω και η συνεδρίαση δεν έχει συμπληρώσει ούτε δυο ώρες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ecb

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, η καθυστέρηση στην υλοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους της κυβέρνησης συνεπάγεται και την καθυστέρηση στην καταβολή της πρώτης δόσης των 4,8 δισ. ευρώ

5
graffiti_main

Νέα κατάρρευση των τραπεζικών μετοχών στην Οδό Αθηνών - Η Deutsche Bank εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες θα βρεθούν αντιμέτωπες με υποχώρηση των καθαρών τους εσόδων από τόκους - Bundesbank: Κερδοσκοπικές κινήσεις γύρω από τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες όλο και φορτώνονται με μη εξυπηρετούμενα δάνεια - Bloomberg: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει «κολλήσει» σε καθοδική πορεία

7
19555103

Η γερμανική τράπεζα βλέπει πτώση στα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το γ' τρίμηνο κατά 3,3% - «Κλειδί» για την αναζωογόνηση των ελληνικών τραπεζών είναι η μείωση των «κόκκινων» δανείων 

1