Κατοχυρώση κερδών στον Nasdaq μετά το ισχυρό τεχνολογικό ράλι

c7aecd10db9e8fca820b8a9c334206cd_XL

Amazon και Apple, οδεύουν σε ασύλληπτα ρεκόρ κεφαλαιοποίησης

Η αναπόφευκτη διόρθωση του τεχνολογικού δείκτη συνέβη τελικά σήμερα, ύστερα από ένα ράλι πολλαπλών συνεχομένων ιστορικών υψηλών, τόσο για τον ίδιο τον Nasdaq, αλλά και για τα «πρωτοπαλίκαρά» του, τις Amazon και Apple, οι οποίες οδεύουν προς ασύλληπτα ρεκόρ κεφαλαιοποίησης.

Ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,70% στις 7.635 μονάδες.

Πάντως οι δύο τεχνολογικοί κολοσσοί κατέγραψαν την πιο ήπια πτώση σήμερα, σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες του τεχνολογικού τομέα, στις οποίες καταγράφηκε ακόμη μεγαλύτερη κατοχύρωση κερδών.

Κάτι απολύτως λογικό, αφού η ανοδική τάση στις συγκεκριμένες δύο μετοχές είναι εξαιρετικά bullish, καθώς βρίσκονται κοντά σε νέα ρεκόρ, και οι επενδυτές δε ρισκάρουν να προβούν ακόμη σε μεγάλη "συγκομιδή" κερδών, καθώς βλέπουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου.

Ενδεικτικά, ο τίτλος του Facebook υποχώρησε 1,6%, του Netflix 1,7%, της Amazon 0,4% και της Alphabet 1,1%.

«Η σημερινή συνεδρίαση μοιάζει με μια προσπάθεια της υπόλοιπης αγοράς να ισορροπήσει με την τεχνολογία», σχολίασε ο επικεφαλής της FBB Capital Partners, Mike Bailey.

Πράγματι, ο τεχνολογικός τομέας μοιάζει να ξεφεύγει κατά πολύ έναντι των υπολοίπων αμερικανικών κλάδων-κλειδιά για τους αμερικανικούς δείκτες. Ο Nasdaq είχε καταγράψει κέρδη άνω του 5% τον προηγούμενο μήνα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες είναι τεχνολογικές (βλέπε Apple, Amazon, Google).

Κέρδη για Dow Jones

Στον αντίποδα, οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων και ο πιθανός τερματισμός της ποσοτικής χαλάρωσης στην Ευρώπη οδήγησε σε άνοδο τον Dow Jones με στήριξη από τις τράπεζες.

Ειδικότερα, υψηλότερα κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές μετά από δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΚΤ ότι στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας θα σχεδιαστεί η έξοδος από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωζώνης.

Από πλευρά τραπεζικών μετοχών, η Goldman Sachs ενισχύθηκε 0,7%, η American Express 0,5% και η JP Morgan 0,4%.

Υποστηρικτικά έδρασε και το ράλι του πετρελαίου, με την Exxonmobil να ενισχύεται κατά 1%.

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας σημείωσε αναπάντεχη πτώση την προηγούμενη εβδομάδα.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 1.000, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 222.000. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν αύξηση στις 225.000 αιτήσεις.

Τιμές

Στα ταμπλό, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,38% ή 95 μονάδων στις 25.241, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,07% στις 2.770 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στις 7.635 μονάδες.

Σημειώνεται ότι ο βιομηχανικός δείκτης έπιασε υψηλό αντίστοιχο της 9ης Μαρτίου 2018.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI ενισχύθηκε 1,9% στα 65,95 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.303 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1790 από 1,1775 την Τετάρτη.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 2,92%.


Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

18
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες