Εβδομαδιαία κέρδη για το αργό, ανοδικά έκλεισε το Brent

oil01

Στα 65,81 δολάρια το βαρέλι το αργό πετρέλαιο - Στα 76,65 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πτωτικά κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του μαύρου χρυσού, τόσο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) όσο και για το Brent.

Όμως οι δύο τύποι πετρελαίου ακολούθησαν διαφορετική πορεία σε εβδομαδιαία βάση, καθώς το αμερικανικό αργό εμφάνισε πτώση 3%, ενώ το Brent κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο, έστω και κατά το όχι και τόσο εντυπωσιακό 0,5%.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1/6 το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,8% για να διαμορφωθεί στα 65,81 δολάρια.

Πτωτική πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent, το οποίο αποδυναμώθηκε 0,9% για να καταλήξει στο επίπεδο των 76,65 δολαρίων.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις για το αμερικανικό αργό αποδίδονται στην αύξηση της ημερήσιας παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) την Πέμπτη 31/5 έφθασε στα 10,74 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα τον Μάρτιο 2018, σημειώνοντας ενίσχυση 215.000 βαρελιών ημερησίως σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα νέα αύξηση κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (1/6/2018) η Baker Hughes.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

c01

Συνεδριάζει σήμερα το ΚΑΣ για την επένδυση στο Ελληνικό - Με Ελληνες συνεταίρους μετέχουν οι δύο μεγάλες αμερικανικές εταιρείες στον διαγωνισμό - Η Mohegan με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ του Γιώργου Περιστέρη και η Hard Rock με την Intrakat του Κωνσταντίνου Κόκκαλη

19
elliniko-ependysi

Αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει, εκτός απροόπτου, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) για το ίδιο θέμα - Στόχος η επανεξέταση προηγούμενων υπουργικών αποφάσεων, σχετικών με την ανάπτυξη της έκτασης του πρώην αεροδρομίου - Δεν θα δώσει άλλη παράταση για τον διαγωνισμό η κυβέρνηση