Εβδομαδιαία κέρδη για το αργό, ανοδικά έκλεισε το Brent

oil01

Στα 65,81 δολάρια το βαρέλι το αργό πετρέλαιο - Στα 76,65 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πτωτικά κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του μαύρου χρυσού, τόσο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) όσο και για το Brent.

Όμως οι δύο τύποι πετρελαίου ακολούθησαν διαφορετική πορεία σε εβδομαδιαία βάση, καθώς το αμερικανικό αργό εμφάνισε πτώση 3%, ενώ το Brent κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο, έστω και κατά το όχι και τόσο εντυπωσιακό 0,5%.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1/6 το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,8% για να διαμορφωθεί στα 65,81 δολάρια.

Πτωτική πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent, το οποίο αποδυναμώθηκε 0,9% για να καταλήξει στο επίπεδο των 76,65 δολαρίων.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις για το αμερικανικό αργό αποδίδονται στην αύξηση της ημερήσιας παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) την Πέμπτη 31/5 έφθασε στα 10,74 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα τον Μάρτιο 2018, σημειώνοντας ενίσχυση 215.000 βαρελιών ημερησίως σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα νέα αύξηση κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (1/6/2018) η Baker Hughes.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diesell_off_empty

«Stop» στην κυκλοφορία των παλιών ντίζελ που ταξινομήθηκαν και κυκλοφορούν παράνομα θα επιχειρήσουν να βάλουν τα συναρμόδια υπουργεία. Δείτε το σχέδιο δράσης που θα μπει σε εφαρμογή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

foreis

Οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Ελλάδα και την ΕΕ, για τις συναλλαγές της ΔΕΠΑ με την Shell και την ΕΝΙ, οι οποίες αφορούν τα ποσοστά των εταιρειών φυσικού αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, παρατείνουν το πλαίσιο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας, το οποίο εκτιμάται ότι δεν θα ενεργοποιηθεί πριν το 2019.

akinita_taiped

Οι διαγωνισμοί για τα ακίνητα των ιαματικών πηγών, της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών στην Κρήτη, αλλά και για τις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις camping του ΕΟΤ στα Καμμένα Βούρλα είναι αυτοί που παίρνουν σειρά το αμέσως προσεχές διάστημα από το γ' τρίμηνο του 2018 και μετά, όσον αφορά την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Αξιοποιήσης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

wall18

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, τούτη τη φορά κατά 0,41% ή 102 μονάδων στις 24.987, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,21% στις 2.773 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,01% στις 7.747 μονάδες

443-thumb-large

Η εφημερίδα του Μονάχου γράφει ότι υπό συζήτηση βρίσκεται παράταση της περιόδου αποπληρωμής των χορηγηθέντων δανείων από μηδέν έως 15 χρόνια, με τη Γερμανία να κινείται μάλλον στο κάτω μέρος της κλίμακας

19584574

Απαρίθμησε τρία δεδομένα για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, όπως  η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, η συμφωνία των μέτρων για το χρέος και η διευθέτηση θεμάτων για μετά το τέλος του προγράμματος