Εβδομαδιαία κέρδη για το αργό, ανοδικά έκλεισε το Brent

oil01

Στα 65,81 δολάρια το βαρέλι το αργό πετρέλαιο - Στα 76,65 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πτωτικά κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του μαύρου χρυσού, τόσο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) όσο και για το Brent.

Όμως οι δύο τύποι πετρελαίου ακολούθησαν διαφορετική πορεία σε εβδομαδιαία βάση, καθώς το αμερικανικό αργό εμφάνισε πτώση 3%, ενώ το Brent κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο, έστω και κατά το όχι και τόσο εντυπωσιακό 0,5%.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1/6 το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,8% για να διαμορφωθεί στα 65,81 δολάρια.

Πτωτική πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent, το οποίο αποδυναμώθηκε 0,9% για να καταλήξει στο επίπεδο των 76,65 δολαρίων.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις για το αμερικανικό αργό αποδίδονται στην αύξηση της ημερήσιας παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) την Πέμπτη 31/5 έφθασε στα 10,74 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα τον Μάρτιο 2018, σημειώνοντας ενίσχυση 215.000 βαρελιών ημερησίως σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα νέα αύξηση κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (1/6/2018) η Baker Hughes.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bank_bank

«Ο μεγάλος αδελφός» είχε τεθεί σε χειμερία νάρκη, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ελεγκτές να βρίσκουν αυτόματα τα αμφιλεγόμενα στοιχεία καθώς δεν υπήρχαν τραπεζικά στοιχεία όπως προαναφέρθηκε μετά το 2015

hdhfgew

Μία διεθνής συμφωνία με έναν ξενοδοχειακό κολοσσό που περιλαμβάνει, σε πρώτη φάση, ένα νέο πολυτελές ξενοδοχείο από το καλοκαίρι του 2019 στη Μύκονο και μία ακόμη συνεργασία, αυτή τη φορά εντός των τοιχών, με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.