Εβδομαδιαία κέρδη για το αργό, ανοδικά έκλεισε το Brent

oil01

Στα 65,81 δολάρια το βαρέλι το αργό πετρέλαιο - Στα 76,65 δολάρια το βαρέλι το Brent

Πτωτικά κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές του μαύρου χρυσού, τόσο για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) όσο και για το Brent.

Όμως οι δύο τύποι πετρελαίου ακολούθησαν διαφορετική πορεία σε εβδομαδιαία βάση, καθώς το αμερικανικό αργό εμφάνισε πτώση 3%, ενώ το Brent κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο, έστω και κατά το όχι και τόσο εντυπωσιακό 0,5%.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής 1/6 το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,8% για να διαμορφωθεί στα 65,81 δολάρια.

Πτωτική πορεία και για το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent, το οποίο αποδυναμώθηκε 0,9% για να καταλήξει στο επίπεδο των 76,65 δολαρίων.

Οι συνεχιζόμενες πιέσεις για το αμερικανικό αργό αποδίδονται στην αύξηση της ημερήσιας παραγωγής των ΗΠΑ, καθώς όπως ανακοίνωσε η Αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) την Πέμπτη 31/5 έφθασε στα 10,74 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα τον Μάρτιο 2018, σημειώνοντας ενίσχυση 215.000 βαρελιών ημερησίως σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα νέα αύξηση κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (1/6/2018) η Baker Hughes.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dragasakis_erg


Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει μέσω ΕΣΠΑ την «τρύπα» στις ελληνικές τράπεζες – «Υπάρχει πολιτική βούληση και δυνατότητα να επιταχύνουμε την πορεία μείωσης των κόκκινων δανείων» δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης

volterra

Αποφασιστικά βήματα, από όλους τους φορείς της αγοράς αλλά και τους καταναλωτές, προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, θεωρεί απαραίτητα ότι πρέπει να γίνουν ο διευθύνων σύμβουλος της Volterra κ. Πάνος Νίκου.

EURO

Το τίμημα ανέρχεται περίπου σε 6%, δηλαδή για κάθε €100 μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις η Eurobank θα εισπράξει €6 - Το πακέτο των NPEs υπεγράφη μεταξύ της Eurobank Ergasias Α.Ε. και των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management

10
energean

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι η μετοχή αναμένεται να συμπεριληφθεί στους δείκτες TA-Oil & Gas και TA-90 που απαρτίζεται από τις μετοχές των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εταιρειών που έχουν εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και δεν έχουν συμπεριληφθεί στον δείκτη TA-35 Index

1