«Ρελάνς» στη Wall Street και ράλι στα ομόλογα ελέω Fed

WALL_STR11

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προανήγειλλε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε "καλή τροχιά", και αναμένεται να ξεπεράσει το στόχο του 2%

Ανοδικό γύρισμα καταγράφηκε στη Wall Street στον απόηχο των Πρακτικών της Fed. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα προανήγειλλε αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο, καθώς ο πληθωρισμός βρίσκεται σε "καλή τροχιά", και αναμένεται να ξεπεράσει το στόχο του 2%.

Η αμερικανική αγορά κατέγραψε απώλειες για το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης κυρίως λόγω τεταμένου εμπορικού κλίματος ΗΠΑ-Κίνας αλλά και λόγω γεωπολιτικών, οι οποίες ωστόσο αναστράφησαν μετά τη Fed.

Οι προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων εκτόξευσαν το δολάριο, ενώ σημαντική αποκλιμάκωση καταγράφεται στα ομόλογα. Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επανήλθε κάτω από το επίπεδο του 3%, καταγράφοντας πτώση σχεδόν 2,5% και η απόδοση του 30ετούς σημείωσε πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 3,15%.

Στο μεταξύ, επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες ενός πιθανού εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας.

Χθες ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Κίνα. Σύμφωνα με αναλυτές η δυσαρέσκεια Τραμπ οφείλεται στην άρνηση του Πεκίνου να αποδεχτεί περικοπή ύψους 200 δισ. δολαρίων στο εμπορικό πλεόνασμα με τις ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν την Κυριακή είχε υποστηρίξει ότι «μπαίνει στο πάγο» ένας εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ- Κίνας.

Εταιρικά μάκρο

Στο εταιρικό μέτωπο, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Target καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,32 δολ. από 1,39 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Παράλληλα τα έσοδα αυξήθηκαν στα 16,87 δισ. δολάρια έναντι 16,22 δις. στο α’ τρίμηνο του 2017.

Στον αντίποδα, καλά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Tiffany’s. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,14 δολ. από 74 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% στο 1 δισ. δολάρια.

Δείκτες

Στα ταμπλό, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,21% ή 52 μονάδων στις 24.886, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,32% στις 2.733 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,64% στις 7.425 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των McDonalds (+1,3%) και Boeing (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι General Electric (-7,3%) και Walt Disney (-1%).

Πετρέλαιο/Δολάριο

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI υποχώρησε 0,5% στα 71,84 δολάρια ανά βαρέλι μετά την απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων κατά 5,8 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Αντίστοιχα και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.289 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο έπιασε υψηλό έξι μηνών έναντι του ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 0,1% στο 1,1700 από 1,1780 την προηγούμενη μέρα.

Πηγή: Νewmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lazaridis

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 620 κατ' ιδίαν συναντήσεις με τις εισηγμένες εταιρείες, στις οποίες συμμετείχαν 96 επενδυτικά funds και 130 αναλυτές και διαχειριστές χαρτοφυλακίων

9da92fb427b8576437b40a5621d1fa5f_XL

Πολλοί επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν θα είναι τόσο επιθετικός