ΤτΕ: Στο 1,58 δισ. το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του πρώτου 4μηνου του 2018

Bank_of_greece

Σύμφωνα με την ΤτΕ την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 14.530 εκατ. ευρώ

Έλλειμμα 599 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΤτΕ, έναντι ελλείμματος 188 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Κατά το ίδιο διάστημα το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα περιορίστηκε σε 1,586 δισ. από 2,681 δισ πέρυσι.

Σύμφωνα με την ΤτΕ την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 14.530 εκατ. ευρώ, από 13.468 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 464 εκατ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 544 εκατ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 15.380 εκατ. ευρώ, από 16.512 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2017.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο
Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Αντώνης

Ελπίζουμε να γλυτώσουν οι συντάξεις.

Alex

Συνταξιούχος είσαι φίλε?

Γιώργος

Ξέχνα το αυτά προορίζονται για τις υπερωρίες και τα εκτός έδρας του Καρανίκα. Το χρέος όμως μεγαλώνει με τον Τσίπρα, άρα προβλέπεται πείνα.

Alex

Όλη η ουσία κρύβεται στη λέξη ταμειακή...άρα όχι πραγματικό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

village_european

Μέχρι και τη δημιουργία τουριστικών χωριών από το ελληνικό Κράτος για τη διαμονή των Ευρωπαίων πολιτών στην Ελλάδα για περιόδους 6 μηνών, μεταφέροντας έτσι τη φορολογική κατοικία τους στην Ελλάδα (!) περιλαμβάνει το ολιστικό σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά την τουριστική πολιτική.